vestnik

POTRJENO: Cerop prevzema vajeti na območju celotne občine Puconci

Rok Šavel, 21. 6. 2024
Saubermacher
Družba Saubermacher - Komunala Murska Sobota je izgubila posel v drugi največji pomurski občini.
Aktualno

Puconski občinski svet je soglasno sprejel odlok, ki bo imel na dolgi rok širše posledice na področju zbiranja odpadkov v regiji.

Na minuli seji puconskega občinskega sveta so puconski občinski svetniki soglasno potrdili odlok o načinu izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki v občini, ki predvideva, da na območju celotne občine, doslej je bilo tako samo v krajevnih skupnostih Puconci in Vaneča, vse tri gospodarske javne službe na področju ravnanja z odpadki, to so zbiranje, obdelava in odlaganje odpadkov, opravlja javno podjetje Center za ravnanje z odpadki Puconci - Cerop. Družba Saubermacher - Komunala Murska Sobota se tako konec julija umika, komunalne in biološke odpadke pa bo tako neposredno zbiral Cerop, ki je že zadolžen za njihovo obdelavo in odlaganje.

Kaj to pomeni v praksi in zakaj gre zelo verjetno za prvi korak, ki bo sprožil tektonske spremembe na področju zbiranja odpadkov v Pomurju, ki jih bomo neposredno občutili tudi občani, pa si lahko preberete v enem od naših predhodnih prispevkov.

zbiranje-odpadkov občina-puconci Cerop Saubermacher-Komunala