vestnik

Pouk v rdečih regijah se bo v prihodnjem tednu začel v torek

Vestnik, 28. 1. 2021
Jure Zauneker
Ponovna vrnitev v šole
Aktualno

Vlada je sklenila, da se vrtec in pouk v prvih treh razredih v rdečih regijah (teh je trenutno sedem, med njimi tudi Pomurska) od torka, 2. februarja, nadaljuje v fizični obliki, medtem ko ostale črne regije nadaljujejo s poukom na daljavo.

Med črnimi regijami sta po novem tudi zasavska in obalno-kraška regija, kjer so se sicer ta teden otroci prvih treh razredov vrnili v šole. V ponedeljek, 1. februarja, bo za vse zaposlene v vrtcih in šolah ponovno potekalo testiranje. Za učence prve triade to pomeni, da bo v ponedeljek pouk tudi za njih potekal na daljavo.

siomna kustec
STA
Ministrica Simona Kustec je sicer nedavno povedala, da ko se bomo vrnili v šole, se bomo za stalno.

Novost, ki jo je predstavila ministrica Simona Kustec, je varstvo otrok od 1. do 3. razreda v črnih regijah. Do varstva bodo sicer upravičeni zgolj otroci, katerih starši delajo v sektorjih kritične infrastrukture, vojski, policiji, šolstvu in na področju socialne varnosti. Varstvo bodo izvajali strokovni delavci, ki v tem času nimajo pouka na daljavo, lahko pa tudi študentje. Starši bodo po besedah ministrice vsa navodila dobili od vrtcev in šol.

novo šole koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi