vestnik

Pravosodni policisti bogatejši za štiri nova specialna vozila, eno od njih bo v Murski Soboti

Vestnik.si, STA, 23. 7. 2023
Gov.si
Nova vozila za pravosodne policiste.
Aktualno

Na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij so v uporabo prevzeli štiri nova kombinirana specialna vozila. Vozila so varnostno preurejena tako, da omogočajo varen prevoz tako zaprtih oseb kot zaposlenih. V postopku javnega naročanja je bil za dobavitelja izbran Ford Summit Avto, skupna vrednost naročila novih vozil pa znaša 227.937,66 evra.

Pravosodni policisti opravljajo prevoze zaprtih oseb v različne zunanje ustanove, med drugim na sodišča, v zdravstvene ustanove, na centre za socialno delo, upravne enote in na druge lokacije. V letu 2022 so izvedli skupno 10.950 spremstev zaprtih oseb zunaj zavodov za prestajanje kazni zapora in prevzgojnega doma, od tega 4317 na sodišča, 4761 v zdravstvene ustanove in 1872 drugih spremstev zunaj zavodov, je uprava navedla v današnjem sporočilu za javnost.

Kot so zapisali, so bila nova specialna vozila razdeljena po posameznih lokacijah zavodov za prestajanje kazni zapora oziroma oddelkov glede na potrebe in stanje voznega parka. Tokrat so bila vozila zagotovljena predvsem za dislocirane oddelke, ki doslej niso razpolagali s sodobnejšimi in varnejšimi vozili za izvedbo spremstev, ki hkrati omogočajo ločeno namestitev zaposlenih in zaprtih v vozilu. Po eno novo vozilo bodo odslej uporabljali v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper ter v oddelkih Novo mesto, Murska Sobota in Nova Gorica.

Vozila so varnostno preurejena na način, da omogočajo varen in human način prevoza zaprtih oseb, vgrajeno imajo tudi vso potrebno opremo za nemoteno delo pravosodnih policistov.

zapor uprava avto nabava varnost