vestnik

Praznik Občine Beltinci: Župan Kerman napovedal kandidaturo 

Ines Baler, 18. 8. 2018
Ines Baler
Radovan Jančić, Nikola Lukać, Milan Kerman in Jožef Horvat (od leve proti desni).
Aktualno

V beltinski občini so zadovoljni z izpeljanimi projekti in investicijami, priložnosti za razvoj pa je še veliko. Sedanji župan Milan Kerman bo kandidiral tudi na prihodnjih volitvah. 

Občina Beltinci je z osrednjo slovesnostjo v tamkajšnjem kulturnem domu obeležila 22. občinski praznik in minuli državni praznik – priključitev Prekmurja k matični državi. Zgodovinskih dogodkov iz leta 1919 se je v nagovoru spomnil tudi slavnostni govornik Milan Kerman, beltinski župan, in obenem podal pregled najpomembnejših pridobitev tega mandata.Povedal je, da so z občinskim svetom in drugimi organi sledili strategiji, ki so si jo zastavili pred slabimi štirimi leti. Ta pa je bila, da v vsaki vasi realizirajo nek večji projekt.

2f2a4dedbe96616a1a87e3a50d1d1a37
Ines Baler
Slavnostni govornik je bil Milan Kerman.


V preteklem letu pa izstopajo dosežki na področju gospodarstva in infrastrukture: »Najbolj ponosni smo na dela, ki se izvajajo v industrijski coni, ker je to predel Beltincev, ki je bil dolgo časa potisnjen ob stran. Izpostavil bi tudi ureditev določenih cest in priključkov na državne ceste, da sedaj promet poteka varneje, za kolesarje in pešče smo uredili kolesarske poti«. Kot je še dejal, si v prihodnje želijo pridobiti več investitorjev za industrijsko cono, urediti želijo romsko problematiko, in sicer skrbeti za njihovo socializacijo in ureditev bivalnih razmer, v primeru, da beltinski grad ostane v občinskem upravljanju, pa bodo večji poudarek dali tudi na upravljanje s človeškimi viri. Milan Kerman bo tudi na prihodnjih volitvah kandidiralza ponovno izvolitev na župansko funkcijo.

Društva in zavodi nagrajeni za uspešno delovanje

Občinski praznik je tudi priložnost za podelitev županovih plaket in priznanj. Slednja so prejeli Dom Janka Škrabana za deset let delovanja, Glasbena šola Beltinci za deset let delovanja, Folklorna skupina Kulturno društvo Marko za deset let delovanja na področju folklorne dejavnosti, Gasilska zveza Beltinci za dvajset aktivnih let delovanja in Folklorna skupina Kulturno umetniško društvo Beltinci za 80 let delovanja na področju folklorne dejavnosti.

Plaketo občine Beltinci je letos prejel Kolesarski klub Prekmurje Beltinci za 70 let aktivnega delovanja na področju kolesarstva. V vseh teh letih so skrbeli za organizacijo raznih kolesarskih prireditev. Skozi celotno obdobje se je v klubu zvrstila vrsta talentiranih kolesarjev, ki so krojili vrh kolesarstva v Sloveniji in Jugoslaviji. Bili so uspešni na republiških tekmovanjih, njihov sedanji predsednik Jožef Kavaš je bil na primer trikratni prvak Slovenije in enkrat prvak Jugoslavije v turistični konkurenci. Dvakrat sta prvaka Slovenije postala še Feri Forjan in Ivan Kavaš. Mnogo pa je še drugih uspešnih rekreativnih kolesarjev. Klub je tudi prejemnik Bloudkove plakete, kar je najvišje priznanje za športne dosežke v Sloveniji.


Župan je na prireditvi sprejel tudi zlate maturante iz beltinske občine. To so bili Jernej Jerebic iz Gančanov, Sanja Zver in Liridona Zumeri, obe iz Lipe, ter Nuša Tkalec iz Lipovec.

2db6eded95cae562a8d060a75141bb90
Ines Baler
Podelili so županova priznanja in plakete.

8b3abdf9bd166ee6defd18c7412da1e1
Ines Baler
Podelili so županova priznanja in plakete.


5d2aaeaaccc8cd6198a4b86a63e6917d
Ines Baler
Za glasbeni del prireditve je poskrbela zasedba Aeternum.

Ines Baler
V imenu nagrajencev je spregovoril Jožef Kavaš iz Kolesarskega kluba Prekmurje Beltinci. 
Občina Beltinci 22. občinski praznik županova priznanja