Paradižnik v celoti prodajo trgovskim centrom v Sloveniji, zimska pridelava pa tudi pomeni, da bodo odslej trgovske police založene z doma pridelanim paradižnikom vse leto. Nad kakovostjo zimskega pridelka so presenečeni celo v podjetju samem, paradižnik pa je enako okusen kot tisti iz poletne pridelave.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(S tribune) Norvežani so krivci za navijaško evforijo
Še sporočilo za NZS: Čeprav so Stožice razprodane, še vedno ne dihajo kot Bežigrad ali mariborski Ljudski vrt.
V rastlinjaku v Veliki Polani, velikem 2,1 hektarja, katerega postavitev je stala 6,5 milijona evrov, gojijo štiri sorte drobnega paradižnika, ki dobro uspevajo v prilagojenih razmerah s podaljševanjem dneva z dodatno osvetlitvijo, energijo za ogrevanje pa pridobivajo s porabo plina. Podjetje Paradajz, največji slovenski pridelovalec paradižnika, ki ima osrednji rastlinjak v Renkovcih, tega zdaj prideluje na skupno več kot enajstih hektarjih.