vestnik

Pridobili bodo več ambulant in manjšo telovadnico

Majda Horvat Zver, 28. 8. 2019
Majda horvat
Pri ZD Gornja Radgona gradijo center za krepitev zdravja.
Aktualno

Junija se je začela gradnja novega objekta pri Zdravstvenem domu (ZD) Gornja Radgona, v katerem bodo uredili dodatne ambulante in prostore za izvajanje preventivnih zdravstvenih programov.

Za naložbo so se občine ustanoviteljice zdravstvenega doma, in sicer Gornja Radgona kot nosilka projekta ter Apače, Radenci in Sv. Jurij ob Ščavnici, dogovorile s podpisom sporazuma januarja lani in nato februarja letos sprejele njegovo dopolnitev glede višine in delitve stroškov. Celotna vrednost naložbe znaša dober milijon evrov, od tega občine prispevajo nekaj manj kot 700 tisoč evrov, ZD Gornja Radgona 200 tisoč in ministrstvo za zdravje s sredstvi iz Evropskega socialnega sklada skoraj 186 tisoč evrov. Gradbena dela izvaja Gradbeništvo Milan Pintarič, s. p., objekt pa bo dokončan predvidoma aprila ter predan v uporabo junija prihodnje leto.

Tudi manjša telovadnica

Nova stavba bo imela tri etaže, in sicer tako, da bo čim bolj izkoriščena višinska razlika na obstoječi parceli, skupna velikost prostorov bo približno 700 kvadratnih metrov. Spodnja etaža bo v nivoju cestnega priključka in bo namenjena garažam za reševalna vozila. V pritličje se bo vstopalo z zdajšnjega dvorišča, kjer je tudi glavni vhod v obstoječo stavbo, v njem pa bo več splošnih in referenčnih ambulant ter drugi prostori, ki sodijo zraven. V nadstropju bodo prostori za izvajanje preventivnih zdravstvenih programov, med drugim tudi manjša telovadnica, do njega pa bo omogočen dostop z dvigalom in po stopnicah. Tu je tudi predviden povezovalni most med novo stavbo in stavbo zdravstvenega doma.  

zd-gornja-radgona pridobitev zdravstvo