vestnik

Priznanja so, enako kot pri športnikih, plod trdega dela

Vestnik.si, 5. 10. 2024
Jure Kljajić
Jubilanta za 50 let dela v obrti in podjetništvu sta samostojni podjetnik Slavko Mešič iz Murske Sobote z dejavnostjo izdelovanja betonskih izdelkov (priznanje je prevzel sin Andrej Mešič) ter Štefan Pavlinjek, direktor in solastnik družbe Roto Eco iz Černelavec.
Aktualno

Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota (OOZ M. Sobota) je pripravila letno srečanje obrtnikov in podjetnikov članov zbornice s podelitvijo priznanj. Letos 61 jubilantov.

Dogodek je sinoči  potekal v kulturnem domu v Beltincih, na njem pa so podelili tudi priznanja, ki jih OOZ M. Sobota podeljuje že od leta 2007. Tokrat jih je prejelo 61 jubilantov, ki so v obrti in podjetništvu dejavni 10, 20, 25, 30, 35 in 50 let.

obrtniki-podjetniki-beltinci, ooz
Jure Kljajić
Kipec Obrtnik za 35 let dela v obrti in podjetništvu sta prejela Dolinka inženiring proizvodno-trgovska zadruga, ki jo zastopa Stanko Srša in podjetje Medicop – specialna oprema, za katerega je priznanje prevzel Tadej Ružič, izvršni direktor.

Jubilanta za 50 let dela v obrti in podjetništvu sta tokrat samostojni podjetnik Slavko Mešič iz Murske Sobote z dejavnostjo izdelovanja betonskih izdelkov, in Štefan Pavlinjek, direktor in solastnik družbe Roto Eco iz Černelavec.

obrtniki-podjetniki-beltinci, ooz
Jure Kljajić
Srečanje obrtnikov in podjetnikov OOZ M. Sobota - prejemniki priznanj za 30 let dela v obrti.

Andrej Mešič, ki je priznanje sprejel v imenu očeta, je zbranim prenesel njegove pozdrave, ob tem pa izpostavil delo obrtnikov in njihove zgodbe, ki vsaka zase predstavljajo navdih. Štefan Pavlinjek pa je podčrtal pomembni prispevek obrtnikov in podjetnikov k temu, da je regija bogata, da se da v nji živeti dobro, povezano z naravo in poslovno uspešno.

obrtniki-podjetniki-beltinci, ooz
Jure Kljajić
Srečanje obrtnikov in podjetnikov OOZ M. Sobota.

Za dolgoletno uspešno delo na področju obrti in podjetništva so podelili tudi Bronasti pečat, visoko priznanja Obrtne zbornice Slovenije. Tega je prejel Andrej Banko, Avtoprevozništvo za ohranjanje obrti kot družinske tradicije že 116 let.

obrtniki-podjetniki-beltinci, ooz
Jure Kljajić
Bronasti pečat, visoko priznanja Obrtne zbornice Slovenije, je prejel Andrej Banko, Avtoprevozništvo za ohranjanje obrti kot družinske tradicije že 116 let. Tega mu je izročil podpredsednik OZS Peter Pišek.

Zbrane je najprej nagovorila predsednica OOZ Murska Sobota Verica Banfi, tudi članica upravnega odbora Obrtne zbornice Slovenije, kateri  je Peter Pišek, podpredsednik krovne organizacije, izrekel priznanje za njeno zavzeto delo in delovanje v prid pomurskih obrtnikov in podjetnikov. Aktualna vprašanja za podjetništvo in obrtništvo v Sloveniji je strnil Marko Lotrič, predsednik državnega sveta, ter izpostavil velik pomen zborničnega delovanja. Za govorniški oder sta stopila tudi Marko Virag, župan občine gostiteljice srečanja, in Damjan Anželj, župan Mestne občine Murska Sobota. Virag je izpostavil razvojni preboj občine, ki sloni tudi na prispevku obrtnikov in podjetnikov v občini, Anželj pa med drugim pomen podpore murskosoboške občine pri štipendiranju deficitarnih poklicev.

obrtniki-podjetniki-beltinci, ooz
Jure Kljajić
Srečanje obrtnikov in podjetnikov OOZ M. Sobota.

srečanje-obrtnikov-ooz-m.sobota priznanja. verica-banfi marko-lotrič beltinci