vestnik

Proslava v Beltincih: Brezplačen vstop in poseben režim

ABE, 15. 8. 2019
Nataša Juhnov
Parkirišče bo na voljo tudi na cesti med Beltinci in Lipo. 
Aktualno

Zaradi proslave ob 100. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom bodo v soboto v Beltincih veljali strožji varnostni ukrepi in spremenjen prometni režim.

Zaradi visokih gostov na državni proslavi bodo v soboto v Beltincih in okolici veljali strožji varnostni ukrepi. Na in ob prizorišču proslave bo več policijskih patrulj, policistov v civilu in uslužbencev centra za varovanje in zaščito, ki skrbi za varnost varovanih predstavnikov države. Kot so sporočili iz Občine Beltinci, za ogled proslave ni potrebna vstopnica, prost vstop brez uradnega vabila bo namreč mogoč do zapolnitve prireditvenega prostora. Prizorišče se bo za obiskovalce odprlo uro pred začetkom prireditve, na beltinski občini pa prosijo, da gledalci na prireditveni prostor pridejo pravočasno, najkasneje do 19.30. Pred vstopom bodo potekali varnostni pregledi.



V soboto bo v Beltincih in okolici zaradi državne proslave in drugih prireditev prav tako veljal poseben prometni režim, obiskovalci bodo zato morali slediti navodilom policistov in redarjev. Za obiskovalce bo od 15. ure dalje odprto parkirišče na obeh kolesarskih stezah med Beltinci in Odranci, od 18. ure dalje bosta na voljo še parkirišči na regionalni cesti Beltinci–Lipa in na kolesarski stezi od avtocestnega izvoza Lipovci do Beltinec. Z vseh parkirišč bodo vozili avtobusi do prireditvenega prostora. Avtobusi bodo v obe smeri vozili ves čas, zadnji avtobusni prevoz bo v nedeljo ob enih zjutraj.

avtobusi promet proslava beltinci