vestnik

(Pustni vikend) Kam v Pomurju na pustno rajenje?

Vestnik.si, 10. 2. 2024
Niko Časar
Tudi letos v Moravskih Toplicah pripravljajo pustno rajanje na prostem.
Aktualno

Ta vikend je v znamenju maškar.

Od 13. ure naprej poteka pustno rajanje na prostem v Moravskih Toplicah. Organizatorji so letos pripravili interaktivno cirkuško predstavo in čarovniške trike z Animacije in dogodki ArbadakarbA - ZUM Kreativa, Fašenek party z DJ-jem, pustne dobrote, zanimive nagrade za najlepše maske, obljubljajo pa tudi noro vzdušje v družbi razigranih mask. 

V Dvorcu Rakičan bodo obiskovalci imeli v soboto in nedeljo, med 14. in 17. uro, možnost jahanja, vožnje s kočijo in fotografiranja s konji. Hkrati istočasno poteka dogodek Čokoladni vikend v Dvorcu Rakičan, kjer lahko obiskovalci v soboto in nedeljo izbirajo med pestrim naborom čokoladnih izdelkov. 

Gledališče Kukuc bo v Gornji Radgoni ob 15. uri pripravilo interaktivno plesno-glasbeno pustolovščino Vesele maškare, nato pa bo sledila pustna zabava ob živahni glasbi in krofih. 

Zvečer pripravljajo v Strukovcih maškerado s skupino Prestiž, medtem ko bo v Dolnjih Slavečah maškare zabavala skupina Weekend band. 

V Lendavi bo pustovanje potekalo od 14.00 ure naprej na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane. Izbirali bodo najboljšo in najizvirnejšo masko, pripravili pa so tudi bogat animacijski program. 


Prvo veliko pustovanje pa so letos pripravili tudi v apaški občini, ki bo potekalo v nedeljo med 12. in 17. uro. Za obiskovalce pripravljajo pustno povorko, rajanje za otroke s klovnom in rajanje ob glasbi, hrani, pijači in lokalni ponudbi.

Fašenk v Lotmerki, ki je bil predviden za nedeljo, je bil zaradi slabega vremena odpovedan. 

V Murski Soboti  je danes na grajski ploščadi potekalo otroško pustovanje, kjer so za najmlajše pripravili predstavo v izvedbi Kukuc gledališča z naslovom Maškara naj bo in pustno rajanje. Pustno rajanje je vse do 13. ure potekalo tudi v Puconcih, kjer so pripravili animacijski program s klovnom Tonijem Makaronijem, kmečko tržnico, napihljiva igrala ter poslikavo obraza. Prostovoljne prispevke so zbirali za Daria iz Zenkovec, ki boleha za težko boleznijo. Več o njegovi zgodbi lahko preberete TU

pust pustni-vikend pustovanje pomurje