vestnik

"Lejpa, pregledna, privlačna! Tak, kak Vestnik" 

Adriana Gašpar, 4. 4. 2018
Nataša Juhnov
Vestnikovi novinarji so kredibilni, preverjajo informacije in poznajo ozadja. 
Aktualno

Vestnik in vestnik.si delata z roko v roki, da boste o dogajanju okoli vas najbolje obveščeni. 

"Lejpa, pregledna, privlačna! Tak, kak Vestnik," je le eden od številnih odzivov, ki ste nam jih, dragi bralci, posredovali ob prenovi spletne strani. Stran, ki ste je bili navajeni do zdaj,pomurje.si je namreč šla v zgodovino, pred vami je zdaj boljša, barvitejša, vsebinsko pestrejša in predvsem uporabniku precej bolj prijazna spletna stran Vestnik.si. Verjamem, da lahko ustvarjamo najbolj spletno stran v Pomurju, saj za njo stoji ekipa, ki ne samo, da ji je mar za Pomurje in njegov nadaljnji razvoj, pač pa piše kakovostne, kredibilne članke, ki vsebujejo preverjene, a hkrati ažurne informacije; ki analizira dogodke in pozna ozadja, in torej ni površinska. Prav to je recept, ki mu zvesto sledimo, in prav zaradi tega, dragi bralci, blagovni znamki Vestnik zaupate že častitljivih 70 let. Vaše zaupanje je naša odgovornost in to jemljemo zelo resno. Spremembe, ki jih prinaša naglo spreminjajoče se medijsko okolje in posledično bralne navade niso enostavne. Vse prej kot to. A so izziv in so hkrati nujne za nadaljnji razvoj te medijske družbe. Nova spletna stran je rezultat skoraj enoletnega dela številčne ekipe vsebincev, oblikovalcev, programerjev in drugih. Za vas in zaradi vas, ker smo vam želeli dati stran, ki tem lokalnem okolju ponuja več, kot vam je katerakoli do zdaj.
Pod drobnogled bomo vzeli tiste pomurske ceste, za katere nam bodisi statistika prometnih nesreč bodisi vaš občutek pripovedujejo, da niso najbolj varne.Tako smo preverili, kaj se dogaja na t. i. Puconski ravnici, ki ga policisti žargonsko imenujejo po nemškem dirkališču Gorički Hockenheim. S policijskim inšpektorjem in zavarovalniškim forenzikom smo analizirali stanje in predstavili rešitve. Uvedli smo tudi Vestnikovo debato in tako odprli vprašanje, zakaj je Lendavska še vedno ulica zaprtih lokalov. Pri tem pa tudi vas, dragi bralci, pozvali k razpravi, da skupaj zahtevamo odgovore. Zdaj imate namreč moč, da tudi vi odgovornim iz prve roke poveste svoje mnenje in izkušnje o temah, ki jih bomo odpirali, tako da se registrirate inkomentirate vsebino.
Ne bomo pozabili na dobre Pomurske zgodbe - teh je pri nas veliko in dobivajo svoj prostor, pa na posebne zgodbe in ljudi, ki nas vedno znova pozitivno presenetijo in inspirirajo, in na zgodbe, ki jih piše življenje. Presenečeni boste, kaj vse boste odkrili , ko boste brali recimo najlepše pomurske ljubezenske, zaročne in poročne zgodbe. Kdor bo želel brati kmetijske in vrtičarske nasvete ali servisne informacije, kot denimo vreme, stanje na cestah, TV spored bo našel tudi to. Za vas smo pripravili tudi številne lepe nagrade, ki vas čakajo v nagradnih igrah, tako na naši spletni strani kot na naših računih na facebooku, twitterju in instagramu. Aktualnim novicam iz Pomurja, ki jih bomo objavljali vsak dan, pa dodajmo še aktualne, zabavne ter uporabne novice iz Slovenije in sveta. V resnici imate na tej spletni strani zdaj spletni bralci vse na enem mestu.
In še ena pomembna novost: poslej lahko sami preko naše spletne strani javnost obveščate o dogodkih v vaši okolici. Če organizirate pohod, predstavo, proslavo, ali kakršnokoli drugo prireditev, lahko zdaj zares enostavno to sami objavite na naši spletni strani in si zagotovite večji obisk; tudi tako lahko opozorite na vaše aktivnosti, da bo vaš trud pri organizaciji še širše prepoznan. Ob tem vas tudi pozivamo, da nam o dogodkih v svojih društvih, občinah, šolah, organizacijah pošiljate sporočila in fotografije, delite vaše delo in trud z nami, da ga bomo mi lahko delili naprej.
Na spletni strani Vestnik.si vam ponujamo tudi male oglase, ki jih po novem lahko na veliko bolj pregleden in enostaven način vpišete in objavite. Ni vam treba nikogar poklicati, zgolj izpolnite polja, ki vam jih naš obrazec na spletni strani ponuja.
To je tudi priložnost, da našo regijo še bolj povežemo, da se povežemo ljudje, ki tu živimo.