vestnik

Radenci: Ponovno bodo zbirali podpise za referendum

Vestnik, 5. 7. 2021
Marina Vrbnjak
Franc Vukajč
Aktualno

Predstavnik civilne iniciative Radenci napovedal zbiranje podpisov za referendum o Titovi cesti. "Ali res ne premoremo toliko razuma in se sprijaznimo, da živimo v svoji državi Sloveniji," se sprašuje župan Leljak.

"Vukajč ponovno najavil zbiranje podpisov za referendum o Titovi cesti. Ali res ne premoremo toliko razuma in se sprijaznimo, da živimo v svoji državi Sloveniji. Razumem, da je to pravica, toda, a res mislite, da bodo otroci živeli s preteklostjo," je na družabnem omrežju zapisal radenski župan Roman Leljak.
Franc Vukajč je stanovalec Titove ceste in član Civilne iniciative, ki se že več kot leto dni bori proti preimenovanju Titove ceste. Ko so občinski svetniki minuli teden ponovno potrdili odlok, s katerim bo Titova cesta preimenovana v Cesto osamosvojitve Slovenije, so člani iniciative napovedali, da tega ne bodo dopustili. Županu sicer očitajo tudi, da so bile pri sprejemanju odloka storjene procesne napake.
Več o tem lahko preberete TUKAJ
Marina Vrbnjak
Tabla Cesta osamosvojitve Slovenije še kar, kljub temu da je Ustavno sodišče odločilo, da se odlok, ki je cesto preimenoval odpravi, stoji na Titovi cesti.
radenci titova-cesta cesta-osamosvojitve-slovenije roman-leljak franc-vukajč