vestnik

Rekla je DA: Ko jo je vprašal, ali bo njegova za vedno 

Adriana Gašpar, 9. 5. 2018
Bojan Bojci
Poroka Katje in Dejana.
Aktualno

On je realist, ona vedno nosi roza očala. 

Spoznala sta se pred sedemnajstimi leti, 18. aprila, na osnovni šoli v Murski Soboti. "On je najprej gledal mojo dobro prijateljico, jaz pa njegovega znanca," se smeje spominja danes 30-letna Katja.


0c38df7fc24eed525dcc4be9073ab56d
Bojan Bojci
Poroka Katje in Dejana.


"Čez čas mi je eden od njegovih prijateljev povedal, da sem mu všeč in sem postala bolj pozorna. Kmalu sva se dobila na klopci pred šolo in me je vprašal, če bi bila njegova punca," pripoveduje Katja. Bil je leto dni starejši od nje, star 14 let. Že kmalu sta imela prvo prelomnico, ko je on šolanje nadaljeval v srednji šoli, ona je ostala v osnovni. "Vsako sredo, ko je imel pouk popoldan, sem ga čakala na avtobusni postaji, kjer je šel na avtobus. Da sva bila vsaj malo skupaj," pravi Katja in doda, da jima to, da sta bila ločena, ni bil nikakršen problem.

eff7d8b08eb72ab41ab143f3b7ecf23e
Bojan Bojci
Poroka Katje in Dejana.


V študentskih letih sta prvič zaživela skupaj, tudi zato, da preverita, ali znata. "Pa je šlo. Seveda so prišle tudi krize, vzponi in padci so del vsakršnega odnosa," iskreno pripoveduje Katja, ki pravi, da se je za čisto vsak odnos treba truditi, če želimo, da nam uspe. "Samo ljubezen velikokrat ni dovolj, treba je tudi veliko prilagajanja, sprejemanja kompromisov in kdaj enostavno vztrajati, da kriza mine," pripoveduje Katja, ki zase pravi, da rada živi v oblakih, z roza očali, njen Dejan pa je popolno nasprotje. "Povsem sva si različna in verjetno se ravno zaradi tega tako dobro dopolnjujeva. Jaz iz njega izvabim ustvarjalnost, on mene postavi na tla, ko letam previsoko," pravi Katja.


Če želite tudi vi deliti svojo zgodbo, nam pišite na vestnik@vestnik.si ali naša družbena omrežja.


45b9e8a689fa4d2e6d6974af4828bd9d
Bojan Bojci
Poroka Katje in Dejana.

Velikokrat sta se pogovarjala o poroki, sprva se je ona želela poročiti, pa on ne, potem se je situacija obrnila. "Potem pa sva šla na dopust v Nemčijo in se ob reki vozila s kolesi. Vmes sva se ustavila, si na travi razprostrla odejo, ko me je presenetil. Ni rekel, ali bi se poročila z njim, ker je vedel, da jaz nisem za te tradicionalno romantične prizore. Vedno sem mu govorila, da če bo kdaj med večerjo pokleknil in me hotel zaročiti, bom pobegnila. Mogoče se je zato odločil, da me preseneti v parku. Rekel je, da sva že res dolgo skupaj, da ime ima zelo rad in da bi si želel, da sem vse življenje z njim," z iskricami v očeh pove Katja.
"Vedno sem govorila, da se ne bom poročila noseča, ker se potem ne moreš tako sprostiti, piti, plesati. Zaročil me je decembra, marca sem zanosila," se smeje Katja in doda, da se zarečenega kruha pač veliko poje.

94fe0582cc1b26eda4a37dd9f24f9c91
Bojan Bojci
Poroka Katje in Dejana.

Ampak se je kljub nosečnosti na poroki zelo zabavala. "Poročila sva se zunaj, obred in pogostitev sta bila na istem kraju, ker sva oba želela, da je nekoliko drugače," pravi Katja. 2015 je bilo za njiju čarobno leto, saj se jima je isto leto rodila tudi hčerka, za katero pravita, da je njuna čudežna deklica in prava borka. Morda pa se ji kmalu pridružita tudi bratec ali sestrica.

rekla je da