vestnik

Revizijska komisija prikimala Avtobusnemu prometu Murska Sobota

Vestnik.si, STA, 17. 8. 2022
Nataša Juhnov
Promet.
Aktualno

Zahtevek za revizijo, ki jo je podjetje Avtobusni promet Murska Sobota vložilo v postopku izbire koncesionarjev v linijskem avtobusnem prevozu, je po mnenju Državne revizijske komisije utemeljen. A komisija odločitve o oddaji koncesije za prevoze v Pomurju ni razveljavila, saj je to storilo že infrastrukturno ministrstvo.

Odločitev o oddaji koncesije za Pomurje je ministrstvo razveljavilo, ko je delno ugodilo zahtevku za revizijo, ki ga je vložilo računsko sodišče. Avtobusni promet (AP) Murska Sobota je sicer v zadevi, ki jo je obravnavala revizijska komisija, izpostavljal kršitve, ki se nanašajo na pravico do vpogleda v dokumentacijo, izbiro ponudbe izbranega ponudnika ter vrstni red oddaje sklopov in objavo, so pojasnili.

Ministrstvo je razpis za podelitev koncesij za javni linijski prevoz potnikov objavilo lani poleti. AP Murska Sobota se je na njem neuspešno potegoval za koncesijo za prevoze v Pomurju. Avtobusni promet je za pomurski sklop prevozov ponudil ceno 1,94 evra, konkurent Arriva pa 1,80 evra za kilometer. Povsod drugod po Sloveniji je cena enotna, 1,95 evra za kilometer, izjema je le obalno-kraško območje s ceno 1,94 evra.

avtobusni-promet, avtobusna-postaja, koronavirus
Nataša Juhnov
Avtobusni promet Murska Sobota

Direktor Avtobusnega prometa Murska Sobota Darko Kovač je tedaj izrazili prepričanje, da je skupina Arriva ponudila "dampinško in predatorsko ceno". V Arrivi so očitke zavrnili in navedli, da je ponujena cena oblikovana na podlagi ekonomskih in prometnih analiz in izkušenj ter je ekonomsko vzdržna.

revizija komisija promet apms
Kaj zdaj berejo drugi