vestnik

Robert Markoja 37. v kraljevski strelski disciplini

STA, 18. 9. 2023
Slovenian Shooting News/Slovenske strelske novice
Fotografija iz arhiva. Robi Markoja v Arhusu.
Aktualno

Slovenski strelec Robert Markoja je na letošnji šesti tekmi svetovnega pokala v Rio de Janeiru zasedel 37. mesto v disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50 metrov, potem ko je zadel 579 krogov. V kvalifikacijah je bil najboljši Kitajec Yukun Liu s 594 krogi, ki je svojo prevlado potrdil tudi v finalu, ko je zmagal s 460,1 kroga.

Petdesetletni strelec iz Prekmurja je v klečečem položaju zadel 195, v ležečem 196, v stoječem pa 188 krogov. To je doslej tudi najboljša slovenska uvrstitev na tekmi svetovnega pokala v razvpitem brazilskem mestu.

Nastop v Rio de Janeiru je izpustila najboljša slovenska strelka Živa Dvoršak, Rajmond Debevec, junak nedavnega svetovnega prvenstva v Bakuju, kjer je osvojil odličje zlatega leska v neolimpijski disciplini velikokalibrska puška trojni položaj 300 metrov, pa ne nastopa več na preizkušnjah za svetovni pokal. Na tovrstni tekmi je zadnjič nastopil aprila letos v Peruju.

Pred nastopom Markoje je Luka Lukić osvojil 42. mesto v disciplini zračna puška 10 metrov. V tej olimpijski disciplini sta nastopili tudi Sonja Benčina in Urška Hrašovec. Prva je tekmo končala na 48., druga pa na 49. mestu. Na tekmi z zračno pištolo na 10 metrov je Jože Čeper zasedel 50. mesto.

Danes bo nastopila tudi Urška Kuharič v disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50 metrov, Čeper pa v hitrostrelni pištoli na 25 metrov.

strelstvo svetovni pokal brazilija