vestnik

Rokometaši Pomurja tik pred izzivom 1.B lige

Tomo Köleš, 31. 8. 2018
Arhiv Rk Pomurje
Alan Potočnjak bo že tretjo sezono zapored trener Pomurja.
Aktualno

Rokometaši Pomurja bodo v novi sezoni 2018/19 po osemnajstih letih znova igrali v 1.B ligi, ki je po kakovosti druga v Sloveniji. 

To je po sezoni 2000/2001, ko je združena ekipa Pomurka-Krog kljub obstanku v ligi prenehala delovati, spet prvo pomursko moštvo v tem rangu tekmovanja.Ekipo Pomurja je Rokometna zveza Slovenije povabila v 1.B ligo naknadno, kot tretje uvrščeno ekipo v 2. DRL, saj je eno od moštev, ki si je zagotovilo obstanek, izstopilo iz tekmovanja.

130 let PGD Moravske Toplice

(FOTO) Moravskotopliški gasilci so se ob 130. obletnici poklonili preminulim članom

Prostovoljno gasilsko društvo Moravske Toplice letos praznuje 130. obletnico, zato so obeležitev častitljivega jubileja raztegnili na dva dni. Minuli četrtek je bil tako v znamenju prvega dela obeležitve visoke obletnice, v katerem so se v prvi vrsti poklonili pokojnim članom. Člani moravskotopliškega gasilskega društva in kolegi iz ostalih društev v občini so se tako zbrali pred tamkajšnjim gasilskim domom in se odpravili na bližnje pokopališče, kjer so položili venec pred spominski grob, ki krasi pokopališče v Moravskih Toplicah že od leta 2016. Mašo in bogoslužje sta darovala duhovnik moravskotopliške evangeličanske cerkve Primož Kumin in katoliški župnik Andrej Lažeta, ki vodi župniji v Martjancih in Bogojini. Po svečani položitvi venca so se odpravili nazaj v gasilski dom, kjer so opravili še svečano sejo s podelitvijo zahval društvom iz velike moravskotopliške gasilske zveze, ki združuje kar 28 prostovoljnih gasilskih društev, zaslužnim članom in ostalim podpornikom, predstavljena pa je bila tudi kronika društva, ki jo je prebrala Ajda Šebjanič. Na svečani seji so spregovorili še predsednik društva Štefan Cmor, predsednik domače zveze Dušan Grof, podžupan Sašo Koca in Suzana Deutsch, namestnica poveljnika moravskotopliškega štaba civilne zaščite. Kot je v nagovoru izpostavil Cmor, imajo ob visokem jubileju tri želje za prihodnost: vključitev čim več mladih operativcev, nadaljnja posodobitev opreme in podpora lokalne skupnosti. V društvu danes sicer deluje 136 članov, od tega jih je kar 56 pripadnic ženskega spola. Zaključna prireditev ob 130. obletnici bo to soboto, in sicer s svečano povorko, slovesnostjo in razvitjem novega prapora. Po svečanem delu sledi zabava s skupino Blue Planet v Športnem parku Moravske Toplice na Dolgi ulici, kjer domuje Športno društvo Moravske Toplice. Fotografije prvega dne 130. obletnice PGD Moravske Toplice je zbral Rok Šavel.


bbd4b524d0c7f9ebf3c61399578a4eb1
Aleš Cipot
Tomaž Murgelj inAlan Potočnjak.


Eden od pogojev za napredovanje, ki si ga je zastavil upravni odbor, je bil, da se sestavi konkurenčna ekipa, ki bo kos drugim močnim moštvom v 1.B ligi. V vlogo favoritov v 1.B ligi lahko vključimo šest ekip (Krško, Slovenj Gradec, Drava, Izola, Slovan, Herz Šmartno), ki se bodo potegovale za vstop v višji rang tekmovanja. Cilj Pomurja bo sredina lestvice med 7. in 10. mestom med 14 ekipami.
Tako bodo v Mursko Soboto kot trenerji gostujočih moštev prišli, med drugimi, tudi Gregor Cvijič (Škofljica), Uroš Šerbec (Krško), Fredi Radojkovič (RD Izola) in Slavko Ivezič (Slovenj Gradec).

850c72f4347d56db242910a43ae10264
Aleš Cipot
Alan Potočnjak bo že tretjo sezono zapored trener Pomurja.


Trener Pomurja ostaja Alan Potočnjak, kateremu bo to že tretja sezona v Murski Soboti. Lani je ekipo Pomurja dvignil nivo višje.
Pri igralskem kadru je prišlo do precej sprememb. Na žalost je z aktivnim igranjem prenehal kapetan Mitja Kozelj, vratar Boštjan Belec pa se vrača v svoj matični klub Drava Ptuj.


Ekipi Pomurja se bodo pridružili vratar Matic Škerjanec, levo krilo Filip Bombek in krožni napadalec Matic Topolovec, vsi iz Velike Nedelje. Ta namreč v naslednji sezoni ne bo igrala s člansko ekipo. Iz Ormoža prihaja Rok Koderman, srednji zunanji igralec.


Po poškodbi se vrača Marko Jankovič, tudi Gregor Falež po letu igranja iz ptujske Drave, Anej Sever pa po nekajmesečni prekinitivi igranja. Vrača se tudi vratar Tilen Prosenjak, ki je pred časom že igral pri Pomurju.


V torek, 11. septembra, bo Rokometni klub Pomurje v Murski republiki opravil izredni občni zbor, kjer bo izvolil novega predsednika. S te funkcije se namreč poslavlja dolgoletni predsednik Andrej Gomboši, ki pa bo še naprej pomagal v klubu.

16e1b4aee90841799abc5601b4d1a943
Nataša Juhnov
Žal v novi sezoni ne bomo več gledali lokalnih derbijev med Pomurjem in Arcontom, bodo pa zato v Mursko Soboto prišle mnoge druge močne ekipe.

rokomet pomurje 1.B liga nova sezona 2018