vestnik

Rokometaši Pomurja tik pred izzivom 1.B lige

Tomo Köleš, 31. 8. 2018
Arhiv Rk Pomurje
Alan Potočnjak bo že tretjo sezono zapored trener Pomurja.
Aktualno

Rokometaši Pomurja bodo v novi sezoni 2018/19 po osemnajstih letih znova igrali v 1.B ligi, ki je po kakovosti druga v Sloveniji. 

To je po sezoni 2000/2001, ko je združena ekipa Pomurka-Krog kljub obstanku v ligi prenehala delovati, spet prvo pomursko moštvo v tem rangu tekmovanja.Ekipo Pomurja je Rokometna zveza Slovenije povabila v 1.B ligo naknadno, kot tretje uvrščeno ekipo v 2. DRL, saj je eno od moštev, ki si je zagotovilo obstanek, izstopilo iz tekmovanja.


bbd4b524d0c7f9ebf3c61399578a4eb1
Aleš Cipot
Tomaž Murgelj inAlan Potočnjak.


Eden od pogojev za napredovanje, ki si ga je zastavil upravni odbor, je bil, da se sestavi konkurenčna ekipa, ki bo kos drugim močnim moštvom v 1.B ligi. V vlogo favoritov v 1.B ligi lahko vključimo šest ekip (Krško, Slovenj Gradec, Drava, Izola, Slovan, Herz Šmartno), ki se bodo potegovale za vstop v višji rang tekmovanja. Cilj Pomurja bo sredina lestvice med 7. in 10. mestom med 14 ekipami.
Tako bodo v Mursko Soboto kot trenerji gostujočih moštev prišli, med drugimi, tudi Gregor Cvijič (Škofljica), Uroš Šerbec (Krško), Fredi Radojkovič (RD Izola) in Slavko Ivezič (Slovenj Gradec).

850c72f4347d56db242910a43ae10264
Aleš Cipot
Alan Potočnjak bo že tretjo sezono zapored trener Pomurja.


Trener Pomurja ostaja Alan Potočnjak, kateremu bo to že tretja sezona v Murski Soboti. Lani je ekipo Pomurja dvignil nivo višje.
Pri igralskem kadru je prišlo do precej sprememb. Na žalost je z aktivnim igranjem prenehal kapetan Mitja Kozelj, vratar Boštjan Belec pa se vrača v svoj matični klub Drava Ptuj.


Ekipi Pomurja se bodo pridružili vratar Matic Škerjanec, levo krilo Filip Bombek in krožni napadalec Matic Topolovec, vsi iz Velike Nedelje. Ta namreč v naslednji sezoni ne bo igrala s člansko ekipo. Iz Ormoža prihaja Rok Koderman, srednji zunanji igralec.


Po poškodbi se vrača Marko Jankovič, tudi Gregor Falež po letu igranja iz ptujske Drave, Anej Sever pa po nekajmesečni prekinitivi igranja. Vrača se tudi vratar Tilen Prosenjak, ki je pred časom že igral pri Pomurju.


V torek, 11. septembra, bo Rokometni klub Pomurje v Murski republiki opravil izredni občni zbor, kjer bo izvolil novega predsednika. S te funkcije se namreč poslavlja dolgoletni predsednik Andrej Gomboši, ki pa bo še naprej pomagal v klubu.

16e1b4aee90841799abc5601b4d1a943
Nataša Juhnov
Žal v novi sezoni ne bomo več gledali lokalnih derbijev med Pomurjem in Arcontom, bodo pa zato v Mursko Soboto prišle mnoge druge močne ekipe.

rokomet pomurje 1.B liga nova sezona 2018
Kaj zdaj berejo drugi