vestnik

S septembrom v gorički občini višje položnice za vrtec

D. N., 30. 8. 2024
Damjana Nemeš
Nova ekonomska cena vrtca je 554,34 evra na otroka mesečno ob upoštevanju najvišjega normativa 31 otrok, pri čemer starši plačajo 450 evrov, razliko do dejanske cene dnevnega programa oziroma 104,34 evra pa pokriva občina iz občinskega proračuna.
Aktualno

Občina bo v prihodnjih letih tudi gradila.

Svetniki Občine Šalovci so na zadnji seji sprejeli sklep o določitvi grobnine za leto 2024. Ta po novem znaša za otroški in žarni grob ter žarno nišo 15 evrov, za enojni grob 20 evrov, za dvojni grob 27 evrov, za povečan grobni prostor 34 evrov in za grobnico 37 evrov, v ceno je vštet DDV. Sklep se uporablja od 1. januarja letos.

Poleg spremembe grobnine so svetniki na predlog Osnovne šole Šalovci, pri kateri deluje vrtec v Šalovcih, potrdili višjo ekonomsko ceno dnevnega programa za otroke v oddelkih 1. in 2. starostnega obdobja. Zadnja podražitev je bila leta 2021. Nova ekonomska cena vrtca je 554,34 evra na otroka mesečno ob upoštevanju najvišjega normativa 31 otrok, pri čemer starši plačajo 450 evrov, razliko do dejanske cene dnevnega programa oziroma 104,34 evra pa pokriva občina iz občinskega proračuna. Sklep se bo uporabljal od 1. septembra letos. Ob sprejetju nove cene so svetniki razpravljali tudi o nujnosti gradnje novega vrtca.

Župan Iztok Fartek je prisotne seznanil, da se je pred kratkim iztekel razpis za izbor izvajalca, ki bo pripravil dokumentacijo za novi vrtec z okolico. Izvajalec je bil izbran, do konca avgusta pa bo pripravil idejno zasnovo vrtca. »Izhodišča so znana, vrtec bo trioddelčni z večjo igralnico, ker pa bo na drugem mestu kot doslej, bodo dodatno vzpostavljena parkirišča. Dokumentacija je torej pripravljena, sedaj moramo samo počakati na razpis pristojnega ministrstva, projekt prijaviti in upati na ugodno rešitev. Z lastnimi sredstvi namreč takega vrtca ne bomo mogli zgraditi,« je še dejal Fartek.

občina-šalovci seja