vestnik

Saubermacher Komunala praznuje trideset let delovanja

Vestnik, 6. 4. 2021
Nataša Juhnov
Saubermacher Komunala.
Aktualno

Podjetje Saubermacher - Komunala je z zbiranjem odpadkov začelo leta 1991 v Murski Soboti, kmalu zatem še v ostalih naseljih in krajevnih skupnosti mestne občine.

Podjetje, ki je trideset let delovanja praznovalo 2. aprila, je do leta 2012 zbiralo odpadke v dvanajstih prekmurskih občinah, od takrat naprej pa še v petih dodatnih občinah Upravne enote Lendava. 

Kot so zapisali ob obletnici delovanja, se je način zbiranja in ravnanja z odpadki v tridesetih letih spreminjal, posodobljena je bila tudi oprema za zbiranje, vozila za odvoz odpadkov so postajala okolju prijaznejša, uvajali pa so tudi nove storitve ter si prizadevali, da bi čim več frakcij odpadkov prevzeli čim bližje povzročiteljem ter tako povečali delež ločeno zbranih odpadkov. 

murska-sobota, odvoz-smeti, saubermacher
Jure Zauneker
Saubermacher

V zadnjih letih se vse bolj vključujejo v številne projekte na področju digitalizacije, med zadnjimi je letošnja pridobitev mobilne aplikacije Saubermacher - Komunala. 

murska-sobota, odvoz-smeti, saubermacher
Jure Zauneker
Saubermacher

Jubilej podjetja, ki ga ne morejo proslaviti z različnimi dogodki, tokrat zaznamujejo z galerijo tridesetih fotografij na svoji spletni strani, na katerih predstavljajo razvoj podjetja, več informacij o podjetju in njegovem razvoju pa so za bralce pripravili v posebni številki internega glasila Smetarske novine. 

Saubermacher-Komunala trideset-let