vestnik

Sestal se je svet zavoda RIS Dvorec Rakičan. Kaj so sklenili novi člani?

Rok Šavel, 30. 10. 2023
Marina Vrbnjak
Na prvi seji le formalnosti, na naslednji pa tudi o reviziji, ugotovljeni goljufiji in razrešitvi direktorja Roberta Celca.
Aktualno

O razreševanju direktorja Roberta Celca ni bilo govora.

Ob kolobocijah okoli javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan in njegovega direktorja Roberta Celca se je danes le prvič sestal svet zavoda v novi sestavi. Spomnimo, da je po več zapletih prišlo do razrešitve celotnega sveta zavoda in imenovanja novih članov. Jožefa Vargo, Silva Jakoba, Matjaža Duriča in Nives Cajnko so zamenjali Mojca Breščak, Petra Cajnko, Franc Kramar in Uroš Bagari. Dva člana sta iz kvote SD (Cajnkova in Bagari), po enega so prispevali v Svobodi (Breščakova) in v SDS (Kramar).

Čeprav je bilo morda za pričakovati, da bi svet zavoda že na svoji prvi seji, ki je mimogrede v nasprotju s pričakovanji občine bila sklicana relativno pozno, obravnaval vsebinske zadeve pri razreševanju situacije v javnem zavodu, ne nazadnje je sam direktor Celec ob sklicu seje predlagal dnevni red tudi z obravnavo poročila o opravljeni notranji reviziji poslovanja javnega zavoda, pa temu vendarle ni bilo tako.

Kot nam je pojasnila novopečena predsednica sveta zavoda Petra Cajnko, je bila seja izključno konstitutivne narave, saj so imenovali predsednika oziroma predsednico sveta zavoda v njenem primeru in njenega namestnika, kar je postal Uroš Bagari. O vseh drugih zadevah, tako glede revizije, kakor razrešitve direktorja Celca, pa bodo spregovorili na naslednji seji sveta zavoda, ki bo na sporedu že v petek, 10. novembra. Svet zavoda namreč že ima na mizi predhodno soglasje mestnega sveta soboške občine o razrešitvi direktorja, s čimer je jasno, kaj od novih članov pričakuje ustanovitelj.

ris-dvorec-rakičan svet-zavoda seja-sveta-zavoda petra-cajnko robert-celec