vestnik

Skupina Panvita želi z novim strateškim partnerjem postati vodilno živilsko podjetje v jugovzhodni Evropi

Vestnik.si, 7. 5. 2024
Arhiv podjetja
Skupina Panvita.
Aktualno

Vodilna hrvaška storitvena družba Mplus bo z dokapitalizacijo podprla strategijo Panvite in razširila svoje poslovanje v agroživilsko industrijo

Strateško partnerstvo med Skupino Panvita in Mplus bo močno okrepilo kapitalske tokove ter omogočilo intenzivnejši razvoj poslovanja Panvite na vseh področjih. S finančno podporo in gospodarskim zaledjem Mplusa bo Panvita lahko hitreje uresničevala svoje poslovne cilje ne samo na slovenskem trgu, temveč tudi na trgih v jugovzhodni Evropi. Kljub hitremu razvoju in rasti bodo operacije Panvite potekale nemoteno naprej, saj ostajajo sedež in vodstvo v Rakičanu. Načrtujejo tudi rast števila zaposlenih, kar bo podprlo nadaljnji razvoj in širitev podjetja.

S to naložbo Mplus vstopa v agroživilsko industrijo, kar je del njihove širše strategije. Mplus se že uveljavlja v različnih sektorjih, kot so kontaktni centri, informacijska tehnologija, službe za zaposlovanje in e-trgovina. Naložba v Panvito predstavlja širitev njihovega poslovanja v novo industrijo. Skupina Mplus že ima pomembno prisotnost na slovenskem trgu in je sodelovala pri več prevzemih, kar je prispevalo k organski rasti obeh vertikalnih segmentov, BPO in HR.

Mplus
Arhiv podjetja
Mplus.

Skupina Panvita, ki je vodilni igralec na slovenskem kmetijskem in živilskem trgu, se veseli močnega strateškega partnerja za nadaljnji razvoj poslovanja v regiji. Partnerstvo bo omogočilo širitev Panvite v druge panoge, kot je živilska industrija, ter krepilo njihovo vodilno vlogo v regiji. S finančnimi in strokovnimi viri Mplusa bo Panvita imela dodatne vire za rast in nadaljnje prevzeme, kar je ključno za uresničevanje njihovih načrtov.

Obe strani sta navdušeni nad skupnimi cilji in pričakovanji glede strateškega partnerstva. Vključitev novih vodstvenih članov iz Mplusa bo okrepila sodelovanje na področju financ, strateške rasti in nadaljnje širitve, vključno z razširitvijo na nove trge izven Slovenije. Skupina Mplus s svojo izkušeno ekipo in uspešnimi naložbami v preteklosti predstavlja idealnega partnerja za nadaljnjo rast in razvoj Panvite.

»Panvita želi postati eno vodilnih živilskih podjetij v jugovzhodni Evropi. Središče našega razvoja in poslovanja ter novoustanovljena skupina postavljena na temeljih Panvite, ostajata v Sloveniji, a bodo regijska partnerstva ključnega pomena za povečanje učinkovitosti in hitrosti uresničevanja naše strategije. V skupini Mplus smo prepoznali najboljšega strateškega partnerja za razvoj in pozicioniranje Panvite in nove skupine, kot vodilne živilske družbe v regiji. S strateškimi prevzemi in konsolidacijami znotraj sektorja v regiji, kot nadgradnjo več desetletnega strokovnega znanja ekipe v Panviti, bomo v partnerstvu z Mplus zagotovili dodaten kapital in znanje potrebna za rast in uresničevanje naših načrtov,« je dejal Peter Polanič, predsednik uprave Skupine Panvita.

Peter Polanič_predsednik uprave Panvita
Arhiv Skupine Panvita
Peter Polanič, predsednik uprave Panvita.

»Mplus je pokazal, da ima vodstvo z vrhunskim strokovnim znanjem, ki zna prepoznati priložnosti za prevzeme in strateško rast. Ta pristop uporabljamo v sektorjih, kjer vidimo prostor za konsolidacijo. Naložba v Skupino Panvita je za Mplus korak v nov poslovni segment, a skozi obstoječe delovanje v panogi BPO (zunanje izvajanje podpornih procesov) že sodelujemo z nekaterimi vodilnimi svetovnimi podjetji v živilski industriji pri optimizaciji procesov in razvoju prodaje. Po istem principu smo gradili tudi naši drugi poslovni vertikali, HR in e-trgovino,« je povedal Darko Horvat, predsednik uprave Mplus.

Darko Horvat_predsednik uprave Mplusa
Arhiv podjetja
Darko Horvat, predsednik uprave Mplusa.

Naložba v Skupino Panvita je še ena v nizu uspešnih naložb v Sloveniji, ki jih je Mplus izvedel v zadnjih letih. Po zaključku naložbe v Panvito in odobritvi regulatorja, bo predvidoma konsolidirana skupina Mplus ustvarila 500 milijonov evrov prihodkov.

skupina-panvita mplus