vestnik

Slovo od Anite Ogulin z vojaškimi častmi

Vestnik.si, STA, 20. 7. 2024
Sa.R.
Anita Ogulin leta 2021.l
Aktualno

Na ljubljanskem pokopališču Polje so se na pogrebni slovesnosti z vojaškimi častmi poslovili od humanitarke Anite Ogulin, ki je bila odlikovana z zlatim redom za zasluge.

V torek je odjeknila novica o smrti Anite Ogulin, humanitarke in borke za pravice najšibkejših. 

Pokojna Anita Ogulin je bila odlikovana z zlatim redom za zasluge, po katerem ji pripada pogreb z vojaškimi častmi, s čimer so se strinjali tudi svojci, so v četrtek pojasnili na Uradu vlade za komuniciranje. Ob odprtju mrliške vežice je tako Garda Slovenske vojske položila venec v imenu Republike Slovenije. Pol ure pred začetkom pogreba se je pred vhod v mrliško vežico postavila častna straža pripadnikov garde, ki bo na slovesnosti izstrelila tri salve.

Humanitarka in dolgoletna predsednica Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin se je v 73. letu starosti poslovila v torek, po težki bolezni. Življenje je posvetila humanitarnemu delu, za kar je prejela tudi številna priznanja. S svojim delom, trudom in zavzetostjo je več kot 40 let aktivno reševala stiske otrok, mladostnikov in družin po Sloveniji, so ob slovesu zapisali na ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Številni izrazi sožalja svojcem in zapisi v njen spomin različnih organizacij in vidnih posameznikov različnih družbenih sfer, so v tem tednu preplavili družbena omrežja. Življenju in delu Anite Ogulin so se poklonili tudi v političnih vrstah.

Za mnoge bo tako ostala obraz dobrodelnosti, saj je s svojo neutrudno skrbjo za najšibkejše prestavljala mejnike na področju humanitarnosti.

anita-ogulin smrt pogre slovo