vestnik

Umrla je Anita Ogulin

Vestnik.si, 16. 7. 2024
Sašo Švigelj
Bila je velika humanitarka in zaščitnica otrok.
Črna kronika

Po dolgotrajni bolezni je umrla Anita Ogulin.

Kot poroča portal 24ur, je v 73. letu starosti po dolgotrajni bolezni umrla Anita Ogulin, izjemna humanitarka, ki je postala sinonim za srčnost, nesebičnost in dobrodelnost. Svoje življenje je posvetila pomoči drugim, številnim v stiski je ponudila roko ter tisočem otrok omogočila lepšo prihodnost. Za svoje nesebično humanitarno delo je prejela številna priznanja in odlikovanja, vključno z letošnjim državnim odlikovanjem, zlatim redom za zasluge. Dolga leta je bila predsednica Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, ki se je letos v njenem čast preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM.

"Danes nas je doletela velika izguba, po neutrudnem boju z boleznijo, v katerega je vložila vso svojo moč in hrabrost, se je poslovila naša predsednica Anita Ogulin. Anita je bila humanitarka z veliko začetnico, izjemna in neponovljiva. Spremljala nas je skozi vsa ta leta, nas mentorirala in nam privzgojila vrednote, ki so se globoko zakopale v naših dušah in srcih. Po toliko letih dela z njo in ob nje smo postali suvereni na področju humanitarnosti. 𝑵𝒋𝒆𝒏𝒐 𝒑𝒐𝒔𝒍𝒂𝒏𝒔𝒕𝒗𝒐 𝒃𝒐𝒎𝒐 𝒑𝒐𝒏𝒐𝒔𝒏𝒐 𝒏𝒂𝒅𝒂𝒍𝒋𝒆𝒗𝒂𝒍𝒊, 𝒔𝒂𝒋 𝒏𝒋𝒆𝒏𝒂 𝒔𝒗𝒆𝒕𝒍𝒐𝒃𝒂 𝒏𝒆 𝒃𝒐 𝒏𝒊𝒌𝒐𝒍𝒊 𝒖𝒈𝒂𝒔𝒏𝒊𝒍𝒂 𝒊𝒏 𝒏𝒋𝒆𝒏𝒐 𝒅𝒆𝒍𝒐 𝒏𝒆 𝒃𝒐 𝒏𝒊𝒌𝒐𝒍𝒊 𝒑𝒐𝒛𝒂𝒃𝒍𝒋𝒆𝒏𝒐,"  je v sporočilu za javnost zapisala sekretarka ZPM Ljubljana Moste-Polje Tanja Petek.

Sožalje svojcem je izrekla tudi predsednica Nataša Pirc Musar, ki jo je vest o njeni smrti prizadela. "Njena prisotnost je pustila neizbrisen pečat v življenju množice ljudi, ki so jo poznali, neštetih pa se je dotaknila njena pomoč. Sočutno srce, prijaznost in predanost podpori ranljivim so navdihovali mnoge in njeno delo bo za vedno ostalo del našega spomina," je zapisala.

anita-ogulin smrt