vestnik

Šolski minister zagotavlja, da bodo mladi šolsko leto začeli in zaključili v šoli

Vestnik.si, STA, 1. 9. 2022
STA
Minister za izobraževanje, znanost in šport Igor Papič je v poslanici ob začetku novega šolskega leta šolarjem, staršem in učiteljem zaželel uspešno in mirno šolsko leto.
Aktualno

Minister za izobraževanje, znanost in šport Igor Papič je v poslanici ob začetku novega šolskega leta šolarjem, staršem in učiteljem zaželel uspešno in mirno šolsko leto. Šola naj bo prostor izmenjave pestrega nabora kakovostnega znanja in ustvarjalnosti, je zapisal in poudaril, da bodo šolsko leto 2022/2023 pričeli in zaključili v šoli.

"Veseli me, da v novo šolsko leto vstopamo mirno in dobro pripravljeni na izzive, ki so pred nami. Šole bodo varno, spodbudno in vključujoče okolje, predvsem pa prostor, v katerem mladi pridobivate nova znanja in spoznanja, ki vam jih predajajo zaposleni v vzgoji in izobraževanju," je v poslanici, ki so jo posredovali z ministrstva za šolstvo, zapisal Papič. Prepričan je, da je pred nami običajno šolsko leto, v katerem bosta znova v ospredju predvsem znanje in ustvarjalnost.


Dobrodošlico še posebej izreka 20.797 prvošolkam in prvošolcem, ki bodo šolski prag prestopili prvič. "Želim vam, da bi se v šoli počutili dobro, pridobili odgovore na številna vprašanja, spletli nova prijateljstva, pa tudi, da jo boste radi obiskovali," je poudaril. Dobrodošlica prav tako velja prav vsem 194.562 učenkam in učencem ter okoli 79.000 dijakinjam in dijakom, je zapisal in izrazil upanje, da so za njimi prijetne počitnice in da so že pripravljeni na šolsko delo. "Pomembno sporočilo vsem je, da bomo šolsko leto 2022/2023 pričeli in zaključili v šoli," je poudaril. Ob tem vse naproša, da upoštevajo osnovne higienske ukrepe in priporočila za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.


"Šolsko leto, ki je pred nami, bo vsebinsko razgibano, skupaj bomo snovali prenovo vzgojno-izobraževalnih programov in programskih dokumentov, vse pa bo naravnano v smeri celostnega pristopa zagotavljanja kakovostnega, vključujočega, pravičnega in trajnostno naravnanega sistema področja vzgoje in izobraževanja," je navedel. Opozoril je tudi na varnost otrok in mladih v prometu. Šolske poti bodo v prihodnjih dneh in skozi šolsko leto polne različnih prevoznih sredstev, zato moramo vsi skrbeti za to, da se bodo posebej najmlajši na poti v šolo in iz nje počutili varne, je zapisal. "Poskrbimo, da bomo odrasli zgled odgovornega ravnanja," je v poslanici še dodal šolski minister.

šola minister poslanica
Kaj zdaj berejo drugi