vestnik

Spomladi delavnice za upravljanje starejših zaposlenih

STA, 23. 2. 2020
Andrej Petelinšek
Delavnice Zavzeti asi so namenjene izobraževanju vseh, ki se ukvarjajo z upravljanjem starejših zaposlenih. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS med marcem in majem pripravlja cikel brezplačnih delavnic Zavzeti asi, namenjen izobraževanju vseh, ki se ukvarjajo z upravljanjem starejših zaposlenih. Cilj je poskrbeti, "da starejši zaposleni (p)ostanejo pomemben člen podjetja", so ta teden sporočili iz sklada.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je v Sloveniji glede na druge evropske države število zaposlenih, starejših od 55 let, podpovprečno, zato je smotrno nuditi pogoje in uvajati ukrepe z namenom podaljšanja delovne aktivnosti starejših zaposlenih. "Poleg tega imajo ti veliko prednosti, kot so izkušnje in znanja, ki se jih ne da naučiti ali nadomestiti, so usposobljeni, zvesti in imajo široko mrežo poznanstev," so prepričani. Delavnice bodo po njihovih besedah povzele vse ključne vsebine s področja razvoja in upravljanja starejših zaposlenih; na voljo bodo inovativni didaktični pristopi in primeri iz prakse.
Delavnice so, tako v skladu, namenjene vsem, ki se v svojih organizacijah ukvarjajo z razvojem zaposlenih, torej direktorjem, vodjem kadrovskih služb, kadrovnikom in kadrovskim specialistom. Delavnice, na katere se je mogoče prijaviti do vključno 5. marca, sofinancirata ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter EU iz Evropskega socialnega sklada.

podjetja starejši delavnice