vestnik

Spreminja se zapora na pomurski avtocesti. Kakšen bo nov režim?

Vestnik.si, 15. 5. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Danes po 7. uri se na pomurski avtocesti na delih Turnišče - Dolga vas, Dolga vas - Lendava ter rondo in razcep Dolga vas spremenila zapora. Vzpostavljena bo v poznih popoldanskih urah.

Promet bo po napovedih Darsa potekal dvosmerno med priključkom Turnišče in priključkom Lendava v smeri Madžarske. Dvosmerno bo promet potekal tudi na vozišču med razcepom Dolga vas in starim mejnim prehodom Dolga vas na smernem vozišču od mejnega prehoda proti razcepu. 

Vozila, ki bodo vozila iz smeri starega mejnega prehoda Dolga vas proti razcepu Dolga vas, ne bodo mogla zapustiti hitre ceste v razcepu v smeri Murske Sobote, ampak se bodo morala peljati v razcepu v smeri priključka Lendava, tam obrniti preko nadvoza in nadaljevati v smeri Murske Sobote. 



Tisti, ki boste vozili od priključka Lendava proti Murski Soboti, ne boste mogli zapustiti avtoceste v razcepu Dolga vas v smeri starega mejnega prehoda, ampak boste morali nadaljevati pot do priključka Turnišče, obrniti preko nadvoza, se vrniti v razcep in nato zaviti v smeri starega mejnega prehoda. 

Vozila na hitri cesti ne bodo mogla zapustiti hitre ceste v priključku Dolga vas, pač pa bodo morala nadaljevati vožnjo do rondoja pri starem mejnem prehodu in se vrniti do priključka ter nato zapustiti avtocesto. Širina voznih pasov v tej fazi bo 3,5 metra. 

promet zapora pomurska-avtocesta