vestnik

Srebrna žogica: Pet kolajn domačih tekmovalcev

Tomo Köleš, 23. 4. 2018
Nataša Juhnov
Aktualno

Z zaključnimi dvoboji se je končal mednarodni mladinski turnir v badmintonu 13. Srebrna žogica Lendave. V edinem domačem finalu je igrala Iva Koša posamično (U11), vendar izgubila proti Anji Blazina (BK Ljubljana).

V dvojicah je Iva Koša nastopila v starostni kategoriji do 13 let, kjer je skupaj z Leo Vybochovo (TJ Slavia Zvolen) osvojila tretje mesto. Pri fantih je zmagovalec do 11 let postal Vlad Dehelean (CSU TV Timisoara).


V starostni kategoriji do 13 let se je odlično odrezal Mark Koroša (BK Kungota), ki je slavil tako posamično kot tudi v dvojicah skupaj z Vidom Koščakom (BK Mirna). Pri dekletih je najboljša bila Lea Vybochova(TJ Slavia Zvolen), Nika Bedič je osvojila tretje mesto. V dvojicah sta najboljši bili Kata Kustan in Kira Szalai (Pelikan DSE).
Pri fantih do 15 let je slavil Tamás Kollár (OSC Budapest), domačin Anel Hac Györköš je bil tretji. Pri dekletih je zmagala Lina Pipan (BK Medvode); v dvojicah sta najboljša bila Matevž Herman in Nik Zupančič (oba BK Mirna), pri dekletih pa Anja Joran in Zoja Novak (obe BK Ljubljana).

05ab95c45f338f47732030c9dca4bce4
Nataša Juhnov
Domači tekmovalci so si priigrali pet medalj, vendar nobene zlate.


Zmagovalec posamično do 19 let je Borna Vadlja s Hrvaške (BK Medžimurje), pri dekletih pa Maruša Vračar (BK Olimpija). V kategoriji do 19 let se je od članov BK Mladost v polfinale uvrstila Maša Doler, ki se je pomerila z Nežo Frank (BK Branik) in izgubila ter tako osvojila tretje mesto. V dvojicah sta Maša in Kaja Škrban izgubili v četrtfinalu.
Trener Denis Pešehonov je ob koncu turnirja izpsotavil, da je na letošnjem prvenstvu skupno nastopilo 24 domačih badmintonistov v vseh kategorijah: "Z izkupičkom sem zadovoljen, saj smo dobili pet kolajn, nekoliko manj pa z dejstvom, da nobena ni bila zlata." Kljub temu je Srebrna žogica požela pohvale glede organizacije. Tridnevnega turnirja se je v Lendavi udeležilo 174 nastopajočih iz 9 držav: Slovenije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške, Češke, Slovaške, Romunije, Srbije in Izraela.

16a76a4fc433ec5041d47a01e8759f66
Nataša Juhnov
Na 13. Srebrni žogici Lendave je nastopilo skupno 174 mladih badmintonistov.

badminton 13. Srebrna žogica Lendave lendava