vestnik

Sredstva za malega Krisa bodo zbirali tudi v soboto v Fazaneriji

I.B., 26. 9. 2019
Facebook/Palčica Pomagalčica
Slovenija zbira sredstva za malega Krisa.
Aktualno

V medijih se je ta teden razširila zgodba 19-mesečnega Krisa iz Kopra in njegovih staršev, ki morajo v štirih mesecih zbrati 2,3 milijona evrov, da bi lahko fantku zagotovili zdravilo.

Kris se je rodil z redko dedno mišično-žilno boleznijo, spinalno mišično atrofijo. To pomeni, da počasi izgublja na mišični moči. Kot pišejo na 24ur.com, Kris zaradi pomanjkanja moči ne more samostojno sedeti in hoditi, zato rabi 24-urno skrb. Na trgu sicer obstaja zdravilo, ki pozdravi bolezen, vendar stane 2,3 milijona. Starša sta se obrnila na vse dobre ljudi in prosita za pomoč. Kot poroča 24ur.com, je zdravilo od maja letos na voljo v ZDA, pri nas pa bo registrirano prihodnje leto. Toda, ker je zdravilo primerno le za otroke do drugega leta, mladi družini ostanejo le štirje meseci, saj bo takrat Kris praznoval svoj drugi rojstni dan. 

Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škrati je organiziralo dobrodelno akcijo zbiranja denarja. Nanjo so se odzvali že številni Slovenci, v enem dnevu pa je bilo zbranih že več kot 310 tisoč evrov. 

Krisu lahko pomagate tako, da pošljete SMS z vsebino KRIS5 na 1919. 

Odzvali so se tudi že številni športni klubi in športniki ter za namen dražbe namenili svojo opremo. Dobrodelno noto v Pomurju pa je izkazala tudi navijaška skupina Black Gringos. Odločili so se, da bodo v soboto, ko bo v Fazaneriji tekma med Muro in Domžalami, v njihovem sektorju zbirali denar, ki ga bodo nato v ponedeljek nakazali na račun, namenjen za pomoč Krisu. "Tudi vsi navijači, ki se odpravljate na drugi sektor Fazanerije, boste lahko, pred vstopom na južni sektor darovali sredstva. Zdaj je čas, da stopimo skupaj kot Prekmurci znamo in pomagamo Krisu," so zapisali Gringosi. 

kris dobrodelna-akcija black-gringos