vestnik

Tako so se imeli učenci iz Osnovne šole Kapela v šoli v naravi

Vestnik.si, 13. 4. 2024
Arhiv šole
Šola v naravi.
Aktualno

Učenci 1. in 3. razreda Osnovne šole Kapela so bili v šoli v naravi v domu Škorpijon v Svetem duhu na Ostrem Vrhu.

Učenci tretjega razreda so zapisali nekaj svojih vtisov.

Jan, Marino, Samuel in Nik poročajo, da so v dom prišli v ponedeljek, po kosilu pa so se odpravili na Žavcarjev vrh. Hodili so po cesti, ki jih je odpeljala v gozd, med potjo pa so si v ogromni luži ogledali tudi žabjo mrest. Pot so nadaljevali po strmem hribu navzgor, nato pa prišli na vrh, kjer je bil lep razgled na mesto Maribor in na smučišče na Pohorju. "Bilo je naporno, vendar lepo," so strnili vtise. 

V torek zjutraj so se odpravili na bližnjo kmetijo. Kot pravijo Maša, Aneja, Medina, Mia, so tam imeli veliko konjev. Učitelja, ki sta bila z njimi sta pripeljala dva konja, in sicer kobilo Bibo in konja Magnusa. Bila sta zelo mirna in cartljica, konja pa so najprej skrtačili. Učitelja sta konja osedlala, nato pa so skupaj odšli v manežo, kjer so jahali konja. 



V torek popoldan so se zbrali na igrišču pri domu, kjer so se orientirali s kompasom. Nato so se razdelili v pare, vsak par pa je prejel kompas in zemljevid od okolice doma, na katerem so bile točke, ki so jih morali poiskati. Ko so vsi pari končali, so prejeli namige za iskanje skritega zaklada. S skupnim sodelovanjem so našli škatlo s skritim zakladom, v kateri se je nahajal plišasti zajček. "Pri iskanju skritega zaklada smo se imeli super," so zapisale Pia, Manja, Minajla, Paulina, Evelyn.

V sredo zjutraj pa so se z učiteljem odpravili bližnji gozd, kjer jim je pokazal šotorska krila in vrvice. Predstavil jim je, kaj so bivaki in kaj je njihov namen, nato pa jim povedal, da si naj predstavljajo, da bo čez 15 minut neurje in si morajo narediti bivak, da se zaščitijo pred neurjem. Razdelili so se v skupine, vsaka je dobila eno šotorsko krilo in dve vrvici. Za gradnjo bivakov so uporabili močnejše veje, ki so ležale na tleh, šotorsko krilo in vrvice, vsem pa je uspelo. Liam, Svit, Miha, Mark so dodali še, da so dobili še pohvalo s strani učitelja. 

oš-kapela, šola-v-naravi
Arhiv šole
Šola v naravi.

oš-kapela šola-v-naravi vtisi