vestnik

To so dogodki, ki se bodo zvrstili v Žižkih ob stoletnici gasilskega društva in občinskem prazniku

Vestnik.si, 30. 4. 2024
Občina Črenšovci
V Žižkih obljubljajo pestro dogajanje.
Aktualno

Pod sloganom "Če pomagaš, vedno zmagaš!" se bodo od 1. do 5. maja odvijali številni dogodki v Žižkih, ki združujejo obeleževanje občinskega praznika Občine Črenšovci ter 100-letnico PGD Žižki.

Včeraj je v gasilskem muzeju v Žižkih potekala novinarska konferenca, kjer so predstavili dogodke ob praznovanju občinskega praznika Občine Črenšovci in stoletnici Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Žižki. Na konferenci so sodelovali Vera Markoja, županja Občine Črenšovci, Borut Kurnik, predsednik PGD Žižki, Patricija Horvat, predsednica Kulturnega društva Žižki, ter Urška Horvat, predsednica vaškega odbora Žižki.

občinski-praznik, pgd-žižki, občina-črenšovci
Občina Črenšovci
V Žižkih obljubljajo pestro dogajanje.

Pod sloganom »Če pomagaš, vedno zmagaš!« se bodo od 1. do 5. maja odvijali številni dogodki v Žižkih, ki združujejo obeleževanje občinskega praznika Občine Črenšovci ter 100-letnico PGD Žižki.

V uvodnem nagovoru je Vera Markoja izpostavila zgodovinski pomen Črenšovcev in Bistric, ki sta bila prvič omenjena v kraljevi listini 08. maja 1322, kar je pripeljalo do ustanovitve občinskega praznika leta 2009.

V petek, 3. maja, bo potekal dan odprtih vrat občine, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali okolico iz vodovodnega stolpa, popoldne pa bo sledila svečana seja Občinskega sveta s kulturnim programom, kjer bo županja predstavila dosežke občine, zlasti v investicijah, kot so novogradnja vrtca Bistricam, prizidek in prenova zdravstvene postaje Črenšovci ter prenova športne dvorane v OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.

Osrednja prireditev bo v soboto, 4. maja, ob 18. uri, kjer se bo podelil naziv častni občan trem izjemnim posameznikom: bivšemu predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju, poslancu v Državnem zboru Jožefu Horvatu in duhovniku Karlu Bedernjaku.



Tabor za otroke, glasbeni večer, stojnice s kulinarično ponudbo in domačimi izdelki

Organizatorji praznovanja, Občina Črenšovci v sodelovanju s PGD Žižki, KD Fran Saleški Finžgar Žižki in vaškim odborom Žižki, so pripravili tudi številne dogodke, med drugim tabor za otroke in mladino, ki bo potekal v četrtek, 2. maja, na katerem se bodo predstavili gasilci, pridružili se jim bo tudi policija. V petek, 3. maja, sledi glasbeni večer z Vokalnim kvintetom Aeternum in Skupino Evterpe, za tem pa še koncert skupine Genial.



V soboto, 4. maja, obljubljajo pestro dogajanje že od 11. ure naprej. Dogajanje na stojnicah bo v znamenju kulinarike in domačih izdelkov, ob 14.30 uri pa se bodo na prireditvi Veselje, srečo trosimo! predstavili nastopajoči iz šol, vrtca in društev. Manjkale ne bodo niti cirkuške vragolija za najmlajše z vodenimi delavnicami in srečelov z atraktivnimi nagradami.

Vrhunec praznovanja bo gasilska veselica s Poskočnimi muzikanti, ki bo sledila osrednji slovesnosti v soboto, 4. maja.

občinski-praznik, pgd-žižki, občina-črenšovci
Občina Črenšovci
V Žižkih obljubljajo pestro dogajanje.

občina-črenšovci občinski-praznik 100-let pgd-žižki napoved