vestnik

To so največje naložbe letošnjega leta v Občini Hodoš

D. N., 12. 4. 2024
Damjana Nemeš
Hodoš
Aktualno

Svetniki Občine Hodoš so na zadnji seji sprejeli odlok proračuna občine za leto 2024, v katerem so prihodki predvideni v višini nekaj manj kot 919 tisoč evrov in odhodki v višini nekaj manj kot 1,1 milijona evrov, od tega je nekaj manj kot 373 tisoč evrov investicijskih odhodkov.

Med največjimi naložbami so gradnja pločnika za naselje Krplivnik v višini 100 tisoč evrov, ki bo trajala dve leti, vzpostavitev ulične razsvetljave v Krplivniku v višini 25 tisoč evrov ter prenova športnega centra Hodoš v vrednosti 78 tisoč evrov. Prav tako bodo nadaljevali preureditev nekdanjih prostorov pošte na Hodošu v stanovanja, za kar bodo namenili 15 tisoč evrov, nekaj več kot 73 tisoč evrov pa bo namenjenih za ureditev občinskih javnih površin oziroma za asfaltiranje cest in nabavo urbane opreme.

Poleg proračuna so se svetniki seznanili s programom za izračun komunalnega prispevka, na eni od prihodnjih sej bodo namreč sprejeli odlok o komunalnem prispevku, sprejeli pa so več letnih programov in sklepov, med drugim sklep o določitvi višine in zbiranja nadomestil za kritje stroškov vzdrževanja in ureditve na nekategoriziranih cestah na območju občine. Sklep določa višino sofinanciranja za obdelovalno zemljo in travnike, ki jih uporabljajo kmetje na območju občine. Za uporabnike kmetijskih zemljišč, ki so hodoški občani, znaša nadomestilo za en hektar obdelovalne zemlje in travnikov šest evrov brez davka na dodano vrednost (DDV), za uporabnike kmetijskih zemljišč, ki niso občani Hodoša, pa 12 evrov brez DDV.

občina-hodoš seja proračun