vestnik

To so Pomurci, ki se potegujejo za mesto v programskem svetu RTV Slovenija

Vestnik, 16. 4. 2020
Vestnik.si
RTV Slovenija
Aktualno

Na javni poziv za predlaganje kandidatov za osem članov programskega sveta RTV Slovenija, ki jih imenuje državni zbor, so se prijavili tudi nekateri Pomurci.

Med njimi je tako nekdanji dolgoletni urednik Murskega vala Marjan Dora, ki je bil že doslej član programskega sveta. Dora v zadnjih letih ustvarja tudi pogovorne oddaje na lokalni televiziji TV Idea. 

V programski svet RTV želi tudi nekdanja novinarka in urednica Brigita Bavčar, ki se je kasneje posvetila politični karieri, v kateri je menjala več strank. Nazadnje je na lokalnih volitvah leta 2018 kandidirala na listi Stranke Alenke Bratušek. 

Prijavil se je tudi nekdanji cankovski župan Drago Vogrinčič, ki je v preteklosti že večkrat javno kritiziral program RTV, predvsem si je prizadeval za več verskih vsebin. Iz njegove občine prihaja tudi kandidatka Nastia Flegar, nekdanja cankovska občinska svetnica SMC, ki je odstopila ravno po nesoglasjih z Vogrinčičem. Flegarjeva je bila v času Šarčeve vlade vodja kabineta ministrice za delo. 

V programskem svetu RTV želita biti tudi nekdanji rogašovski župan in nekdanji direktor Krajinskega parka Goričko Janko Halb ter profesorica filozofije na ljubljanski Filozofski fakulteti Cvetka Hedžet Toth. 

rtv-slovenija pomurje