vestnik

To so vse premestitve znotraj soboške škofije

I. B., 26. 7. 2023
Jure Kljajić
Preverite, katere spremembe so se zgodile v Škofiji Murska Sobota.
Aktualno

Spletna Družina je objavila celoten seznam premestitev duhovnikov v slovenskih škofijah, ki začnejo veljati predvidoma avgusta. Preverite, katere spremembe so se zgodile v Škofiji Murska Sobota.

Aljaž Baša, kaplan stolne župnije svetega Nikolaja v Murski Soboti in župnije svetega Martina v Martjancih, je razrešen te službe in je imenovan za župnika župnij Marije Vnebovzete Grad na Goričkem in Svetega Jurija v Prekmurju. Ohranja tudi službo voditelja Škofijskega odbora za mlade. Goran Kuhar, župnik stolne župnije svetega Nikolaja Murska Sobota, je razrešen službe župnika župnije svetega Martina v Martjancih. Vojaški kaplan Matjaž Muršič Klenar pa je razrešen službe duhovnega pomočnika v Martjancih in prihaja za kaplana stolne soboške župnije. 

65504c0c536ca25fb298fec48392071b
Jure Zauneker
Aljaž Baša (levo) bo odšel na Goričko, Goran Kuhar (desno) ostaja v Murski Soboti.

Kaplan župnije svetega Ladislava v Beltincih Andrej Lažeta bo od 1. avgusta dalje deloval kot župnik župnije svetega Martina Martjanci, od 1. septembra naprej pa še kot župnik župnije Gospodovega vnebovhoda v Bogojini. Razrešen je službe duhovnega asistenta v bolnišnici Murska Sobota, obstaja pa v škofiji odgovoren za pastoralo duhovnih poklicev. 

Patri Andrej Mohorčič, Janez Kurbus in Toni Brinjovc so na predlog provincialnega ministra Slovenske minoritske province svetega Jožefa razrešeni služb v župniji Marije Vnebovzete v Turnišču in odhajajo v redovno skupnost. V nedeljo se bodo od Turnišča poslovili

Za začasnega upravitelja turniške župnije je od 1. do 31. avgusta imenovan Lojze Kozar, župnik župnije Svete Trojice v Odrancih in generalni vikar škofije Murska Sobota. Od septembra dalje bo v tej župniji opravljal funkcijo duhovnega pomočnika, ohranja pa tudi obe dosedanji službi. S septembrom bo v turniško župnijo kot župnik prišel Marko Magdič, ki je sedaj župnijski upravitelj župnij Marije Vnebovzete pri Gradu in pri svetem Juriju v Prekmurju. Za duhovnega pomočnika v turniški župniji je bil s septembrom imenovan Simon Štihec, ki bo še naprej župnik župnije svetega Jakoba v Dobrovniku in voditelj Škofijske pastoralne službe. 

Boris Tibaut po dogovoru med soboškim in celjskim ordinarijem odhaja v celjsko škofijo. Stanislav Zver, župnik župnije Gospodovega vnebohoda v Bogojini, pa je službe razrešen na lastno željo in bo po svojih močeh od septembra dalje na razpolago za pastoralno pomoč v škofiji. 

duhovniki škofija-murska-sobota premestitve