vestnik

Travnerja na vrhu policije zamenjal Jurič

Vestnik, STA, 1. 7. 2020
Primož Lavre
Notranji minister Aleš Hojs in generalni direktor policije Anton Travner sta včeraj nepreklicno odstopila.
Aktualno

Vlada je na dopisni seji s položaja generalnega direktorja policije formalno razrešila Antona Travnerja in s 1. julijem na položaj vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije imenovala Andreja Juriča, so zvečer sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Travner je sicer danes sam podal odstop.

Jurič bo na položaju do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev. Andrej Jurič je diplomiral na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru ter magistriral na Fakulteti za državne in evropske študije v Kranju. V policiji se je zaposlil leta 1986 kot prometni policist, bil je pomočnik komandirja Policijske postaje Ljubljana Bežigrad, komandir Policijske postaje Trbovlje, komandir Postaje prometne policije Ljubljana, zadnja leta pa je deloval kot višji samostojni inšpektor v Centru za prekrškovne zadeve Uprave uniformirane policije v Generalni policijski upravi, so sporočili iz Ukoma.

policija,  slovenska policija, marica, splošna
Sašo Švigelj
Vlada je na položaj vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije imenovala Andreja Juriča.

Gre že za drugo menjavo vrha policije v mandatu vlade Janeza Janše. Na svoji ustanovni seji je namreč razrešila Tatjano Bobnar in na njeno mesto imenovala Travnerja, sprva kot vršilca dolžnosti, nato pa ga je ta mesec, 12. junija, imenovala za generalnega direktorja policije. Travner je v torek notranjemu ministru Alešu Hojsu posredoval izjavo, da nepreklicno odstopa s položaja generalnega direktorja policije. Hojs, ki je nato tudi sam odstopil s položaja, je njegov odstop sprejel. Odstopa sta posledica hišnih preiskav kriminalistov Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), med drugim pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku, zaradi nabav opreme, potrebne ob epidemiji novega koronavirusa. Preiskavo je Hojs označil za politično motivirano, zaradi česar je, kot je dejal, sprejel politično odgovornost.

vlada policija
Kaj zdaj berejo drugi