vestnik

Trem pomurskim občinam naziv Prostovoljstvu prijazne občine

Vestnik.si, 25. 5. 2023
Slovenska filantropija
Prostovoljstvu prijazne občine 2023
Aktualno

Na Slovesnem dnevu prostovoljstva je Slovenska filantropija v Žalcu razglasila prejemnike nazivov naj prostovoljci na različnih področjih delovanja.

Za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin so naziv Prostovoljstvu prijazna občina ponovno potrdili 42 slovenskim občinam. Za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij pa je naziv Prostovoljstvu prijazna občina prvič pridobile štiri občine.

Med 46 prejemnicami naziva, so se znašle tudi tri pomurske občine. 

Občina Gornja Radgona je naziv prejela za omogočanje prevozov starejših ter skrb zanje, za izvedbo javnega natečaja ter podelitev priznanj prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam ter za zagotavljanje brezplačne infrastrukture prostovoljskim organizacijam.

Mestni občini Murska Sobota so naziv ponovno potrdili za stalno podporo razvoju prostovoljstva in prostovoljskih organizacij na vseh nivojih delovanj, aktivno kontinuirano sodelovanje pri nacionalnih prostovoljskih akcijah in izvedbo tradicionalne prireditve Naj prostovoljec.

prostovoljstvu-prijazne-občine, mestna-občina-murska-sobota
Slovenska filantropija
Prostovoljstvu prijazne občine 2023

Občina Velika Polana je naziv ponovno potrdila za podporo delovanju prostovoljskih organizacij in aktivno promocijo njihovega dela med občani, zahvalo prostovoljcem, prepoznavanje vrednosti prostovoljstva za razvoj občine, sodelovanje v nacionalnih akcijah ter za zgled in sodelovanje zaposlenih v prostovoljstvu.

prostovoljstvu-prijazna-občina prostovoljstvo pomurske-občine