vestnik

(LENDAVA) Trgovec s kovinami na mestu petrokemične tovarne

Majda Horvat, 5. 8. 2023
Majda Horvat
Podjetje, ki je januarja demontiralo tovarno formalina, je postalo lastnik zemljišč, kjer je ta stala.
Aktualno

Zemljišča na dvorišču nekdanje Nafte Petrochem je po demontaži opreme tovarne formalina kupila družba Odpad Bistrica iz Slovenske Bistrice. Njena osnovna dejavnost je trgovina s kovinami.

Kakšne načrte ima kupec s tem premoženjem bomo lastnika Benjamina Kropca vprašali ob njegovi vrnitvi z dopusta, je pa lendavska lokacija nedvomno zanimiva za širitev dejavnosti podjetja. Kajti na zdajšnji lokaciji, ki jo je mogoče tudi videti v Slovenski Bistrici na desni strani avtoceste v smeri Celja, je prostora za odlaganje še večjih količin  kovin premalo.

Kot smo že poročali, je premoženje stečajnega dolžnika lani za 2,8 milijona evrov kupilo prek povezane družbe Marcus Aurelius egiptovsko podjetje RG for Supplies Export iz Kaira. Takratna zastopnica podjetja, odvetnica Darja Erceg, je že na samem začetku napovedala, da Egipčani nimajo interesa poslovati v Lendavi, ampak da bodo tehnološko opremo odpeljali v Egipt, nepremičnine pa prodali najboljšemu ponudniku.

Tega ni bilo treba iskati dolgo, saj je zdajšnji lastnik zemljišč za Egipčane opravil storitve demontaže opreme in razrez kovinskih konstrukcij. Te storitve na trgu ponujajo tudi v zameno za kovinski material.

Kljub dokončanemu delu pa družba  Marcus Aurelius uradno še vedno posluje, zdaj sicer z egipčanskim direktorjem. Lastniki za podjetje torej niso predlagali likvidacije, kar lahko pomeni, da tega ne morejo storiti zaradi neporavnanih vseh obveznosti. In te so lahko nastale samo pri demontaži tovarne.

odpad-bistrica zemljišče lendava nafta-petrochem