Vestnik
© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Piščančja nabodalca


S. N.
10. 5. 2025, 11.30
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Recept, ki bo navdušil tudi na piknikih.

piščančja nabodalca
Dreamstime
piščančja nabodalca

Sestavine za 4 osebe:
400 g piščančjega fileja
1 čebula
100 g slanine
šopek rožmarina
2 stroka česna
olje
sol
poper
žlička pekoče paprike
timijan

Priprava:
Meso narežemo na manjše koščke, nato na enako velikost narežemo rezine slanine in čebulo.
Sestavine damo v skledo, solimo, popramo, potresemo s papriko in pokapljamo z oljem in limoninim sokom ter potresemo z nasekljanim timijanom in premešamo.
Na lesene paličice nanizamo koščke piščančjega mesa, slanine in čebule. V ponvi segrejemo nekaj žlic olja in ga odišavimo s koščki česna, nabodala z vseh strani pražimo od 15 do 20 minut, da meso dobi zlato rumeno barvo.


© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o.

Vse pravice pridržane.