vestnik

Možne močnejše nevihte z nalivi in debelejšo točo

STA, T. L., 2. 6. 2022
D. N.
Za severovzhod države je izdano opozorilo zaradi možnih močnejših neviht.
Aktualno

Pozno popoldan in zvečer se bodo od severa začele pojavljati močnejše plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Možni so tudi močnejši sunki vetra in toča, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Popoldne bodo narasle reke v severni Sloveniji, proti večeru in ponoči pa tudi drugod po Sloveniji, so sporočili z Arsa.

Čez dan bo danes sicer še sončno z najvišjimi temperaturami od 24 do 30 stopinj Celzija. V petek bo sprva ponekod v notranjosti države še pretežno oblačno, po nižinah megleno, nato se bo začelo jasniti. Na Primorskem bo dopoldne pihala šibka burja. Popoldne bo lahko nastala še kakšna ploha ali nevihta. V soboto se bodo pretoki rek zopet začeli zniževati, piše na spletni strani Agencije RS za okolje.

Medtem portal Vreme 24/7 poroča, da se bodo lahko prve nevihte nad hribi razvile že kmalu po poldnevu, bolj pestro vremensko dogajanje pa nas čaka pozno popoldne in zvečer, ko pričakujemo nastanek večjega nevihtnega sistema, ki se bo od severozahoda pomikal proti jugovzhodu.

Ob tem bodo glavno nevarnost predstavljali siloviti nalivi in močni sunki severnega vetra, zelo verjeten pa je tudi pojav toče, ki bo zaradi velike nestabilnosti ozračja lokalno lahko tudi debelejša. Neurja bodo sprva verjetnejša na severu in severovzhodu Slovenije, kasneje pa se lahko pojavijo tudi v osrednji in jugovzhodni Sloveniji. 

vreme toča napoved arso