vestnik

(URADNO) Aleksander Jevšek kandidat za ministra za kohezijo in regionalni razvoj

STA, Vestnik.si, 14. 5. 2022
Jure Zauneker
Župan Aleksander Jevšek
Aktualno

Predsedstvo SD je sporočilo, da se je seznanilo z vsebino koalicijske pogodbe ter potrdilo njeno parafiranje. Potrdili so tudi ministrske kandidate stranke ter vodjo poslanske skupine in njenega sekretarja. Koalicijska pogodba je tako usklajena med vsemi bodočimi koalicijskimi partnericami in velja za parafirano, so sporočili iz Gibanja Svoboda.

Predsedstvo SD je na današnji dopisni seji potrdilo kandidate za ministre; Tanjo Fajon kot kandidatko za ministrico za zunanje in evropske zadeve, Matjaža Hana kot kandidata za ministra za gospodarstvo, turizem in šport, Dominiko Švarc Pipan kot kandidatko za ministrico za pravosodje in Aleksandra Jevška kot kandidata za ministra za kohezijo in regionalni razvoj, so sporočili iz stranke. O tem smo poročali že včeraj. Kandidatke in kandidati za ministrska mesta so v skladu s statutom SD podpisali častno izjavo, s katero so se zavezali, da ne bodo izstopili iz stranke in prestopili k drugi stranki, da bodo upoštevali programska izhodišča in statut stranke ter sklepe kongresa, konference ali predsedstva stranke, so v SD zapisali v sporočilu za javnost.

Predsednica stranke Tanja Fajon je ob tem poudarila, da so bili socialni demokrati v koalicijskih pogovorih uspešni: "V zahtevnih pogajanjih smo dosegli umestitev naših ključnih programskih ciljev v koalicijski dogovor, prav tako smo prevzeli odgovornost za štiri ministrstva. Ta ministrstva povezuje rdeča nit: razvoj, pravičnost, Slovenija v Evropi in svetu." V novo vlado vstopajo z geslom "Slovenija v jedru EU, močno gospodarstvo za socialno varnost vseh in skladen regionalni razvoj", ki po besedah Fajonove zaobjema vse ključne programske ambicije SD za naslednje obdobje.

sd koalicija pogodba
Kaj zdaj berejo drugi