vestnik

V Beltincih imajo težavo: Kandidat, ki bi moral zamenjati Küzmovo, umaknil prijavo

Rok Šavel, 22. 9. 2023
Maja Hajdinjak
Župana Marka Viraga, oziroma formalno svet zavoda, sedaj čaka očitno ne preveč lahka naloga v iskanju novega vodstva javnega zavoda.
Aktualno

Razpis bodo morali ponoviti.

Po odstopu in nato razrešitvi Gabrijele Küzma, direktorice javnega zavoda Zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci (ZTKŠ), je bilo vse pripravljeno, da jo bo na direktorskem stolčku zamenjal Boštjan Rous, etnolog in kulturni antropolog, trenutno še urednik Murskega vala. To se zdaj ne bo zgodilo.

Težavno iskanje novega vodstva


"Ob zaključku postopka za delovno mesto direktorja Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Beltinci, Svet zavoda ugotavlja, da je bila vloga, ki je prispela na razpis umaknjena in da se bo vsled tega razpis ponovil," so nam potrdili v ZTKŠ. Po naših informacijah je bila vloga umaknjena na zadnji dan razpisa, kar pomeni, da niti ni bilo veliko možnosti, da bi se še kdo v tako kratkem času opogumil in prijavil na razpisano delovno mesto. 


Ali bo sedaj svet zavoda do imenovanjega novega direktorja imenoval vršilca dolžnosti, ki bi lahko bil nekdo znotraj strukture ZTKŠ, ali pa bo na delovnem mestu, dokler se vso kolesje ne zavrti, ostala Küzmova, ni znano. Jasno pa je, da javni zavod mora imeti zastopnika. Küzmova je sicer po naših informacijah bila izbrana na razpisu za delovno mesto koordinatorja na projektu Medgeneracijski center Beltinci, pri čemer naj bi v novi vlogi nastopila s prvim oktobrom.

Pri izvedbi projekta medgeneracijski center je sicer prišlo do zamika.  Gre za LAS projekt, pri katerem je beltinska občina prejela sofinanciranje v višini okoli 193 tisoč evrov. V informaciji ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj o izvajanju kohezijske politike po ujmi, s katero se je seznanila vlada, je kot tveganje za dokončanje projekta navedeno: "poplavljeno". Rok za dokončanje projekta je bil podaljšan do konca oktobra, kar je v skladu z gradbeno pogodbo, ki jo je beltinska občina sklenila z izbranim izvajalcem, družbo Blisk. Kaj je sploh cilj projekta medgeneracijski center? "Razvoj (socialnega) podjetništva, kakovostne ponudbe lokalnih proizvodov in storitev, spodbujanje povezovanja med razvojnimi partnerji ter izboljšanje znanj podjetniškega kakor tudi kmetijskega sektorja," je navedeno na spletni strani občine Beltinci. Ob tem bo v sklopu projekta ustvarjeno tudi eno delovno mesto. Ravno za razrešeno direktorico ZTKŠ Beltinci.

gabrijela-küzma ztkš-beltinci razpis direktor občina-beltinci