vestnik

V Beltincih kmalu še eno podjetje. Iskali bodo šivilje in kader za razvoj novih izdelkov

M. H., 9. 6. 2023
Majda Horvat
Občina Beltinci ureja poslovno cono, v katero prihaja nov vlagatelj iz Novega mesta.
Aktualno

Zemljišča je prodajala Občina Beltinci.

Podjetje Kateks iz Novega mesta, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo oblazinjenega pohištva, dekorativnih zaves in drugih elementov za avtodome, je v poslovno-industrijski coni v Beltincih kupilo štiri parcele v skupni velikosti 9445 kvadratnih metrov z namenom postavitve poslovnega objekta. Ta bo zajemal proizvodne in skladiščne prostore, manjši del pa bo namenjen pisarnam in razvojnemu oddelku. Vlagatelj načrtuje, da bo z naložbo ustvaril pet do deset delovnih mest, tako v proizvodnji, za kar bo potreboval šivilje, kot na področju razvoja novih izdelkov.


Zemljišča je prodajala Občina Beltinci in pogodbo s kupcem sklenila 28. aprila. Kupnina je znašala skupaj z davkom 115.229 evrov, izhodiščna cena je bila 10 evrov za kvadratni meter. Kupec je to že tudi poravnal, zdaj bodo za nepremičnine izvedli samo še zemljiškoknjižni prenos lastništva. Občina si pridržuje pravico, da ji kupec po treh letih od sklenitve prodajne pogodbe vrne nepremičnine, če poslovnega objekta ne bo zgradil vsaj do tretje faze.


Občina je poziv za javno zbiranje ponudb za prodajo parcel objavila konec marca, ponudbo pa je pravočasno oddalo samo podjetje Kateks, proizvodnja, trgovina, storitve, d.o.o. Po javno dostopnih podatkih gre za eno od lastninsko povezanih podjetij, ki jih obvladujejo Anita Kralj Repše, Petar Kralj in Gorazd Repše. Zadnja dva imata v lasti tudi podjetje Pteks s poslovnim sedežem v Dolencih na Goričkem, kjer v prostorih nekdanje šole okoli 10 zaposlenih šiva sedežne prevleke za avtodome. Lastniki podjetja veljajo v odnosu do zaposlenih za dobrega delodajalca.

Izvorna družba v novomeški poslovni skupini je podjetje Kaaap. To družinsko podjetje je bilo ustanovljeno leta 1994, ukvarja pa se s proizvodnjo tekstilnih, usnjenih in drugih izdelkov za avtodome, potovalne kombije, počitniške prikolice, mobilne stanovanjske enote in plovila.

beltinci poslovno-industrijska-cona kateks podjetje