vestnik

V Gibanju Svoboda ustanovili podmladek stranke. Golobov pomladek bo vodil Prekmurec

STA, Vestnik.si, 10. 6. 2022
FB Gibanje Svoboda
Novoizvoljeni predsednik Gibanja Svoboda Mladi Matej Grah (drugi z desne)
Aktualno

Podmladek stranke Gibanje Svoboda je na ustanovnem kongresu v četrtek sprejel statut in izvolil svoje vodstvene organe. Predsednik podmladka Gibanje Svoboda Mladi je postal Matej Grah iz Černelavec, podpredsednika pa Lenart Žavbi in Lucija Tacer, sicer tudi poslanca DZ. Mesto generalnega sekretarja podmladka je zasedel Tadej Marušič, so sporočili.

Na ustanovnem kongresu, ki je potekal v hibridni obliki, so člani podmladka imenovali tudi člane izvršnega odbora, in sicer Lauro Pukl, Blaža Jurna, Manco Špacal, Miho Mohorčiča in Tio Šubic.

"Svoboda Mladi bomo vključujoča, avtonomna in kritična mladinska organizacija, svojo matično organizacijo bomo seznanjali in opozarjali ter vsebinsko dopolnjevali na področjih, kjer se nam bo zdelo potrebno," ob tem napoveduje predsednik podmladka Grah.

Stranko Gibanje Svoboda je na aprilskih državnozborskih volitvah ob 70,97-odstotni volilni udeležbi podprlo 34,45 odstotka volivcev, kar je stranki prineslo 41 poslanskih mandatov v DZ. Predsednik stranke Robert Golob je po volitvah začel koalicijska pogajanja s SD in Levico, DZ pa je 25. maja na tajnem glasovanju izvolil Goloba za mandatarja za sestavo 15. slovenske vlade. Golob je ob tem v DZ vložil listo ministrskih kandidatov, nova ministrska ekipa pa je teden dni za tem zaprisegla v DZ.

stranke gibanje svoboda mladi
Kaj zdaj berejo drugi