vestnik

V Gornji Radgoni bodo betonarno preselili na drugo lokacijo

Vestnik.si, 28. 1. 2022
Nataša Juhnov
Župan Občine Gornja Radgona Stanislav Rojko na območju, kjer nam je pred leti kazal, kamor želi, da se širi industrijska cona Mele.
Aktualno

Župan Občine Gornja Radgona Stanislav Rojko in direktorici Splošnega gradbenega podjetja Tivadar Ida in Anica Tivadar so podpisali pismo o nameri za selitev betonarne iz mesta.

Splošno gradbeno podjetje Tivadar ima na območju Trat betonarno. Podpisniki pa so s pismom o nameri potrdili resno željo po poslovnem sodelovanju v smeri iskanja rešitve za selitev betonarne iz širšega mestnega jedra. To so v lanskem letu s podpisom peticije podprli tudi občani, predvsem prebivalci iz območja Trat.

Kot so zapisali na občinski spletni strani, se občina podjetju zavezuje najti nadomestno lokacijo za preselitev dejavnosti na območje Industrijske cone Mele ali na drugo primerno lokacijo. S tem se tudi pristopa k uresničevanju spreminjanja dejanske rabe prostora na območju, ki ga opredeljuje zazidalni načrt Gornja Radgona - Trate, ki predvideva selitev sedanjih poslovnih dejavnosti, komunalne deponije in betonarne, iz tega območja. Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje Trat in TŠC Trate predvideva tudi ureditev nekaterih delov zemljišč, na katerih podjetje Tivadar trenutno še izvaja dejavnost betonarne. Občina poudarja, da sedanji prostorski akt uporabnikom zemljišč oziroma podjetjem, ki trenutno izvajajo poslovno dejavnost na tem območju, tega ne prepoveduje. "To pomeni, da bo po selitvi teh dejavnosti na območju Trate mogoča zgolj takšna raba prostora, ki je predvidena v prostorskih aktih - in ta ne predvideva takšnih dejavnosti kot je sedaj delujoča betonarna," so pojasnili na občini. 

občina-gornja-radgona selitev-betonarne