vestnik

(FOTO) V Hrastju-Moti pozdravili pomlad

Dani Mauko, 17. 4. 2024
Dani Mauko
Pozdrav pomladi v Hrastju-Moti.
Aktualno

Podeljeni sta bili tudi jubilejni Maroltovi znački

Kulturno društvo Janko Divjak Kapela iz Kapelskega Vrha je pred gasilskim domom v Hrastju-Moti organiziralo tradicionalno prireditev, poimenovano Pozdrav pomladi, druženje, na katerem so mamice prejele rože.
Moderatorka Maša je v uvodu napovedala predstavitev članic glasbene skupine domačega društva, ki uspešno sodelujejo na številnih glasbenih tekmovanjih: Evo Tompa (kitara) ter sestri Rihtarič Kajo (klarinet) in Ajdo (harmonika). Sledili so nastop podmladka folklore, recitacije, plesna točka učenk OŠ Kapela, s spletom prekmurskih plesov pod mentorstvom Slavice Kovačič so se ob spremljavi harmonike (Robert Majerič, Eva Tompa) in klarineta (Kaja Rihtarič) predstavili odrasli plesalci društva. Amaterska dramska igralka, učiteljica Vera Slavič, je s svojimi skeči poskrbela, da so se številni zbrani nasmejali do solz.

hrastje-mota, pozdrav-pomladi, kulturno-društvo-janko-divjak-kapela
Dani Mauko
Pozdrav pomladi v Hrastju-Moti.

Simona Pirc Katalinič, vodja Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v Gornji Radgoni, in Slavica Kovačič, članica sveta, sta za pet let delovanja v folklorni skupini podelila jubilejni Maroltovi znački. Prireditev je sklenil nastop glasbene skupine družine Fekonja iz Veržeja. 
kulturno-društvo-janko-divjak-kapela hrastje-mota pozdrav-pomladi