vestnik

V Leku izobesili mavrično zastavo

Vestnik.si, 9. 6. 2023
Lek
Z dvigom mavrične zastave družba opozarja na osnovne človekove pravice in se zavzema za odpravo diskriminacije zaradi spola, spolne identitete, usmerjenosti in drugih osebnih okoliščin.
Aktualno

Lek je v znak podpore mesecu ponosa ob lendavski lokaciji izobesil mavrično zastavo.

S simbolnim dejanjem so izkazali podporo sodelavcem in sodelavkam ter drugim pripadnikom skupnosti LGBTQI+, prizadevajo pa si tudi za spoštovanje njihovih pravic ter enakovredno vključenost v družbo. Osnovno vodilo Lekove kulture podjetja je namreč ustvarjanje vključujočega delovnega okolja in spodbujanje raznolikosti na delovnem mestu. »Zelo sem hvaležen, da lahko delam v okolju, kjer sta raznolikost in vključenost eni najpomembnejših prednostnih nalog. Lepo je videti, kako smo v teh letih napredovali. Vse več ljudi v našem podjetju in tudi zunaj njega namreč vidi prednosti, ki jih prinaša delovno okolje, v katerem štejejo znanje, sposobnosti in prispevek k skupnemu poslanstvu ter kjer sodelavke in sodelavci lahko v polnosti uresničijo svoje potenciale,« je dejal Simon Rečnik, direktor Trdnih izdelkov Lendava.

lek, lendava, lgbtqi+, mavrična-zastava
Lek
Lek, član skupine Sandoz, je v podporo skupnosti LGBTQI+ ob začetku meseca ponosa na svojih lokacijah izobesil mavrično zastavo.

Mavrično zastavo v znak podpore mesecu ponosa v podjetju izobešajo že nekaj let, s tem pa postavljajo tudi pomemben zgled za širšo javnost. »Močno verjamem, da smo najboljši takrat, ko smo lahko v polnosti to, kar smo. Zato se tudi v Lendavi sodelavke in sodelavci trudimo, da skupaj soustvarjamo delovno okolje, kjer cenimo medsebojne razlike in spodbujamo vključenost. Verjamem, da so solidarnost, spoštovanje in strpnost vrednote, ki nas vodijo v boljši jutri,« je poudaril Saša Sankovič, direktor Antiinfektivov Lendava. Rdeča nit dejavnosti pri vključevanju skupnosti LGBTQI+ so predvsem ozaveščanje o pravnem in socialnem stanju skupnosti, boju za enake pravice, odpravi diskriminacije in sprejemanju drugačnosti, redno pa tudi v znak podpore v mesecu ponosa pred svojimi poslovnimi stavbami izobesijo mavrično zastavo. Podjetje pa je tudi prejemnik certifikata LGBT prijazno.

lek lgbtqi+ mavrična-zastava mesec-ponosa