Bogračfesta letos zaradi pandemije ni bilo, so pa pripravili Dan bograča, ki ga je organizirala Mestna skupnost Lendava, obiskovalci pa so priljubljeno prekmursko jed lahko odnesli s sabo domov. Dogodek je bil na platoju pred nekdanjo blagovnico, ves dan pa je bil bograč ljubiteljem te jedi na voljo tudi pri stolpu Vinarium Lendava v Dolgovaških goricah. Organizatorji so predlagali tudi vsem gostinskim ponudnikom v občini, ki ponujajo toplo hrano, da ta dan obiskovalcem pripravijo in ponujajo tudi bograč. Občanke in občane pa so povabili, da doma kuhajo bograč in jim pošljejo fotografije. Najboljše bodo nagrajene.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuLekarni v Murski Soboti pretvorjeni v gradbišče: Kdaj bo dokončana dvomilijonska prenova?
Za investicijska in vzdrževalna dela Pomurske lekarne letos namenjajo več kot 3,9 milijona evrov.
Prejšnja leta je v starem mestnem jedru tekmovalni bograč kuhalo več kot sto ekip, je povedal predsednik Mestne skupnosti Lendava Dušan Zver, letos pa zaradi pandemije ni bilo mogoče organizirati prireditev. Zato so se odločili, da bo v svetovni prestolnici bograča kljub temu ohranili vsaj del tradicije najbolj množično obiskane prireditve v Lendavi in ponujali bograč za s sabo. Ves bograč, ki so ga skuhali, so tudi prodali. Ob tem so obiskovalcem ponujali še pajani krüj z zaseko.
Na bližnjem platoju pri cerkvi svete Katarine pa je potekala prireditev Domača tržnica, na kateri so svoje pridelke in izdelke ponujala društva, ljudski obrtniki, turistični ponudniki ter kmetje. Za obiskovalce so v senci starih kostanjev pripravljali tudi langaš, ki so ga prav tako lahko obiskovalci odnesli s sabo, in ponujali lendavska vina. Domačo tržnico organizira Zavod za turizem in razvoj Lendava vsako zadnjo soboto v mesecu, da bi popestrili dogajanje ob koncih tedna v mestu in omogočili občanom, da svoje izdelke in pridelke lažje prodajo.