vestnik

V Lendavi o izzivih in priložnostih, ki jih prinaša investicija Sandoza

Vestnik.si, 7. 6. 2023
Občina Lendava
Lendavski razvojni forum
Aktualno

V avli Gledališke in koncertne dvorane Lendava se je odvil Lendavski razvojni forum.

Forum je potekal v luči 400 milijonov evrov vredne Sandozove nadgradnje proizvodnih zmogljivosti z visokotehnološko farmacevtsko naložbo, ki prihaja v Lendavo. Uvodoma so zbrane pozdravili in nagovorili direktor in glavni urednik Častnika Finance Peter Frankl, predsednik uprave Leka d.d. in predsednik Sandoza Slovenija Robert Ljoljo in Janez Magyar, župan Občine Lendava. Forum je s svojo prisotnostjo počastil minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in pozdravil tovrstne dogodke Častnika Finance.

razvojni-forum, lendava, občina-lendava, sandoz
Občina Lendava
Lendavski razvojni forum

Župan Janez Magyar je v svojem pozdravnem nagovoru izpostavil številne pomembne obletnice, ki jih letos obeležujejo in so priložnost za razmislek, predvsem pa priložnost, da se ozremo nazaj, in to zato, da lahko pogledamo in načrtujemo naprej. Poudaril je, da kdor ne ceni preteklosti, ne more graditi prihodnosti in izpostavil zeleno usmerjenost Občine Lendava. Pozdravil je investicijo Sandoza in razvojni forum, ob tem pa zagotovil, da bo občina tudi v prihodnje stala ob strani vsem, ki v lokalni skupnosti gradijo zdravo in prijazno poslovno okolje.

razvojni-forum, lendava, občina-lendava, sandoz
Občina Lendava
Lendavski razvojni forum

Minister Matjaž Han je izpostavil, da je napovedana investicija farmacevtskega podjetja izjemnega pomena tako za podjetje kot tudi za pomursko regijo in slovensko gospodarstvo, Robert Ljoljo pa je izrazil zadovoljstvo nad priložnostmi za medsektorsko in širše povezovanje, ki se z investicijo odpira. Prepričan je, da investicija že zdaj krepi sodelovanje gospodarstva, znanosti, izobraževalnih ustanov, skladna je tudi s strateškimi usmeritvami v delovna mesta z visoko dodano vrednostjo in nizkimi vplivi na okolje. Verjame, da bo prispevala k razvoju širšega okolja in povečala prepoznavnost Lendave ter celotne regije. Novi visokotehnološki center Leka, ki naj bi bil dokončan konec leta 2026, bi naj skupno potreboval okoli 900 delavcev v Lendavi in okolici. 

razvojni-forum, lendava, občina-lendava, sandoz
Občina Lendava
Lendavski razvojni forum

O tem kaj nova naložba prinaša Lendavi in o novih poslovnih priložnostih ter o tem kaj prinaša naložba v lendavski družbeni ekosistem so v okviru razvojnega foruma pripravili tri okrogle mize, na katerih so predstavniki gospodarskih in izobraževalnih organizacij, državnih ustanov in lokalne skupnosti spregovorili tudi o izzivih, ki vedno spremljajo takšne naložbe.

Glavni urednik Častnika Finance Peter Frankl je poudaril, da je za uspeh take investicije pomembno sožitje in sodelovanje z lokalnim življem in prav to je bil namen dogodka.

razvojni-forum, lendava, občina-lendava, sandoz
Občina Lendava
Lendavski razvojni forum

lek lendava razvojni-forum sandoz občina-lendava