vestnik

V Murski Soboti s slavnostnim bogoslužjem odprli evangeličanski center z novo podobo

Rok Šavel, 1. 10. 2023
Leon Novak (FB profil)
Na slavnostnem bogoslužju ni manjkalo znanih obrazov.
Aktualno

V evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti je potekalo svečano bogoslužje z blagoslovitvijo obnovljenega evangeličanskega centra.

Evanličanski center v Murski Soboti je bil zgrajen leta 1969 in ima vse od takrat pomembno vlogo pri delovanju evangeličanske cerkve, saj imajo danes tam sedež cerkvene organizacije kot so EHO Podpornica, Zavod Primoža Trubarja in Žensko društvo Evangeličanka. Prva faza obnove centra, ki se je pričela lani in zaključila letos, je zajemala energetsko sanacijo objekta in obnovo dvorane z avlo, večino sredstev za investicijo, težko okoli 120 tisoč evrov, je evangeličanska cerkev pridobila od Evangeličanske cerkve Bayern iz Nemčije. V načrtih sta še druga in tretja faza obnove evangeličanskega centra, v katerih je predviden prizidek k dvorani za potrebe EHO Podpornice in obnova prostorov nadstropja centra.

evangeličanska-cerkev-av-na-slovenskem, evangeličanski-center
Leon Novak (FB profil)
Večino sredstev za obnovo je slovenska evangeličanska cerkev pridobila od evangeličanske cerkve iz Nemčije.

Na slavnostnem bogoslužju v Murski Soboti, v katerem so sodelovali tudi duhovniki drugih evangeličanskih cerkvenih občin, se je zbralo lepo število ljudi, med njimi je bilo moč najti tudi kohezijskega ministra Aleksandra Jevška in soboškega župana Damjana Anželja s soprogama ter predstavnike več drugih pomurskih občin.

evangeličanska-cerkev-av-na-slovenskem evangeličanski-center obnova murska-sobota