vestnik

V nedeljo bodo Slovenijo zajele padavine. Nekoliko hladneje bo, kot smo vajeni

STA, 7. 9. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Ponoči bo na zahodu zmerno oblačno, na vzhodu bo več jasnine. V nedeljo se bo od zahoda oblačilo, sredi popoldneva so na zahodu možne prve krajevne padavine in nevihte, ki se bodo zvečer širile proti vzhodu, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.



V nedeljo bo v vzhodnih krajih še po večini delno jasno, drugod bo zjutraj in dopoldne spremenljivo oblačno. Sredi popoldneva se bodo v zahodni Sloveniji pričele pojavljati krajevne plohe ali nevihte, ki se bodo zvečer in v noči na ponedeljek krepile in razširile proti vzhodu. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo, ki se bo popoldne krepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 od 30 stopinj Celzija.

Opozorilo: Na Primorskem je še vedno velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Obeti: V noči na ponedeljek in v ponedeljek dopoldne bo oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami.

V ponedeljek popoldne bo še pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, do večera bodo padavine povečini ponehale. Nekoliko hladneje bo. V torek in sredo kaže na deloma sončno vreme s posameznimi popoldanskimi plohami. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

Vremenska slika: Iznad vzhodne Evrope sega nad vzhodne Alpe, Balkan in severno Sredozemlje šibko območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo pa je ciklon z vremensko fronto, ki se počasi pomika proti zahodnim Alpam. S šibkimi jugozahodnimi vetrovi doteka k nam malo toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo krajih zahodno od nas delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, drugod bo več jasnine. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

V nedeljo bo v krajih vzhodno od nas sončno in ob jugozahodnem vetru precej toplo. Zahodneje bo bolj oblačno, popoldne se bodo v sosednjih krajih Italije začele pojavljati krajevne padavine z nevihtami, ki se bodo zvečer okrepile.

slovenija vreme