vestnik

V novem objektu v Turnišču bosta še strelišče in dvorana

M. H., 14. 7. 2021
Arhiv Občina Turnišče
Takšna je idejna zasnova za večnamenski objekt, ki ga bodo gradili v Turnišču.
Aktualno

V Turnišču so dosegli soglasje glede nove lokacije za postavitev večnamenskega objekta za potrebe gasilskega in strelskega športnega društva ter za kulturne prireditve.

Center Varaš – dom gasilcev, športa in kulture naj bi postavili kot podaljšek objekta nekdanje trgovine Rodovita, v katerem je občina že uredila prostore za vadbeni center.
To je lokacija, ki jo je prejšnje vodstvo občine pred tremi leti že predvidelo za nov gasilski dom, vendar je občinski svet predlog zavrnil kot neprimeren. Zdaj jo je z nekaterimi izboljšavami glede prostorske umestitve novega objekta v prostor in rešitev dostopnosti za gasilce podprla na zadnji seji večina občinskih svetnikov.
Ob tem spomnimo, da je občinska uprava spomladi letos že predstavila javnosti novo lokacijo in idejno zasnovo stavbe, in sicer za Polanščkovo domačijo, vendar so temu nasprotovali lastniki sosednjih parcel.
Idejna zasnova večnamenskega objekta ostaja enaka, kot so jo predstavili spomladi, in bo zdaj, ko je predlog potrdil občinski svet, osnova za pripravo projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja. Objekt bo dolg 71 metrov in širok 13 oziroma 15 metrov v delu, kjer bo kulturna dvorana. Ta bo v pritličju, v spodnjem delu pa bodo tudi prostori za gasilsko društvo ter garaže za vozila, v nadstropju pa bodo prostori za strelce in strelišče.

turnišče večnamenski-objekt