vestnik

Štefan Pavlinjek predstavil knjigo V ogledalu življenja

Vestnik.si, 21. 6. 2024
Majda Horvat
Štefan Pavlinjek in avtorica knjige Karolina Kalan Adamič
Aktualno

Zgodba o človeku, družini in vzponu ter krepitve družinskega podjetja Roto doma in po svetu.

V skupini Roto te dni praznujejo 75 let družinskega podjetništva Pavlinjekovih in 50 let proizvodnje izdelkov iz polimerov, častitljiva jubileja podjetja pa zaokrožuje današnje druženje s številnimi poslovnimi partnerji in zaposlenimi ter organizacija 22. odprtega državnega prvenstva Slovenije v letenju s toplozračnimi baloni balonarskega kluba Roto balon klub. To se je začelo danes in bo trajalo do torka.

Že sinoči pa so v prostorih Lovenjakovga dvora predstavili knjigo o Štefanu Pavlinjeku z naslovom V ogledalu življenja avtorice Karolina Kalan Adamič. Gre za avtobiografsko pripoved o življenju in pogledih ustanovitelja podjetja Roto, ki je po končanem študiju strojništva leta 1974 odprl svoje podjetje s proizvodnjo v garaži, kakor tudi o družini ter vpetosti njenih članov v posel.

pavlinjekdvajun24
Majda Horvat
Številni udeleženci na predstavitvi knjige Štefan Pavlinjek, V ogledalu življenja

V knjigi so pomembno besedo dobili tudi nekateri bližnji  Štefanovi prijatelji iz zasebnega in poslovnega sveta, ki so se v velikem številu udeležili tudi včerajšnje predstavitve knjige. Izpostavljene so tudi številne modrosti in vrednote, katerim sledi podjetniški jubilant, knjiga pa je opremljena še s številnimi fotografijami iz družinskega albuma ter s prelomnih poslovnih dogodkov, ki pričajo o vzponu ter izjemni krepitve družinskega podjetja doma in po svetu.

Roto štefan-pavlinjek knjiga poslovni-jubilej