vestnik

(GRIPA) V petek bo v Ljutomeru cepilni dan. Kdaj cepijo v ostalih pomurskih zdravstvenih domovih ?

Vestnik.si, 19. 10. 2022
Bobo
Začelo se je cepljenje proti sezonski gripi.
Aktualno

Začelo se je cepljenje proti sezonski gripi.

V Zdravstvenem domu Ljutomer bo v petek, 21. oktobra, potekal cepilni dan. Med 8. in 17. uro bo v prostorih splošnih ambulant v pritličju zdravstvenega doma potekalo cepljenje proti gripi. Je brezplačno za vse, ki imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje, cepili pa bodo tiste paciente, ki imajo v ljutomerskem zdravstvenem domu izbranega osebnega zdravnika. Kot so zapisali, se cepljenje priporoča za vse, še posebej pa za kronične bolnike, starejše osebe, majhne otroke, nosečnice, za osebe z izjemno povečano telesno težo, ter za tiste, ki so pri delu izpostavljeni nevarnosti okužbe ali prenosu okužbe. Po tem terminu, bo cepljenje proti gripi potekalo vsak petek med 14. in 15. uro. 



V Zdravstvenem domu Lendava cepljenje proti gripi poteka med 18. in 25. oktobrom, in sicer od 13. do 17. ure. Predhodno naročanje ni potrebno. V Zdravstvenem domu Gornja Radgona, v novem prizidku, bo cepljenje v soboto, 22. oktobra, med 8. in 12. uro, in v ponedeljek, 24. oktobra med 15. in 17. uro. V ambulanti družinske medicine Apače cepijo danes med 8. in 13. uro ter v petek v enakem terminu, v ambulanti družinske medicine Sveti Jurij ob Ščavnici pa jutri med 13. in 14. uro, prihodnji torek med 13. in 14. uro, ter prihodnjo sredo med 17. in 18. uro. 

Včeraj so s cepljenjem pričeli v Zdravstvenem domu Murska Sobota, izvajajo ga v ambulanti za cepljenje, ki se nahaja v stavbi splošnih ambulant. Na cepljenje v domu se ni potrebno predhodno naročiti, poteka ob torkih (7.30 - 12.00), četrtkih (14. - 19.00) in petkih (11. - 16.30). Opozarjajo pa, da se je treba naročiti za cepljenje v zunanjih ambulantah in zdravstvenih postajah.

zd-ljutomer cepljenje gripa